Aydın’ın Sultahisar ilçesinde yaşayan hayırsever Sevda Sönmez Altındal, daha önce dedesi adına okul yaptırdığı okulu bu kez halası adına zeka ve oyun sınıfı kazandırdı.
Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yaşayan hayırsever Sevda Sönmez Altındal tarafından merhum dedesinin adını taşıyan Atça Ali Sönmez İlkokulu bünyesine, yine kendisi tarafından bir süre önce vefat eden halası Mübeccel Sönmez adına zeka ve oyun sınıfı yaptırdı. Zeka ve oyun sınıfının açılışına Vali Erol Ayyıldız, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Aydın, hayırsever Sevda Sönmez Altındal ve ailesi katıldı.
Açılış töreninde konuşan Vali Erol Ayyıldız, hayırsever Sevda Sönmez Altındal’a eğitime verdikleri destek için teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Aydın da, yaptığı açıklamada; "Öğrencilerimizin Oyun ve fiziki Etkinlikleri’’ dersini daha aktif geçirebilmeleri için eğitim materyalleri ile donatılan sınıfımızda öğrencilerimiz eğlenirken öğrenmeyi, zamanı kullanmayı, paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrenecekler. Bu amaçla Hayırsever Sevda Sönmez Altındal tarafından merhume halası Mübbecel Sönmez adına yapılan zeka ve oyun sınıfının, Atça’daki Ali Sönmez İlkokulumuza, İlçemize hayırlı olmasını temenni eder, Sevda Sönmez Altındal hanımefendiye ve ailesine eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim’’ dedi.
OYUN VE ZEKA SINIFINDA HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ
Yerlerin tatami yer kaplama malzemesi ile kaplandığı Mübbecel Sönmez Zeka ve Oyun Sınıfı’nda, içerisinde 2 bin adet top bulunan kaydıraklı top havuzu ve trambolin bulunuyor. Spor etkinliklerinde kullanılmak üzere yer minderleri, zıplama topları, futbol, basketbol ve voleybol topları konulmuş. 20 farklı beceri ve zeka geliştirici oyun, dolaplar, mefruşat döşemeleri, masalar ve tabureler yerleştirilmiş. Kapı giydirilmesi ve kalorifer kaplaması ile sınıfın yapımı tamamlanan sınıf eğitim öğretim hayatına başladı.