Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi öğrencileri yıl boyunca yaptıkları resimleri ve fotoğrafçılık kulübünün öğrencileri de fotoğraflarıyla sokak sergisi açtı.
Resim Öğretmeni Ayşe Tor Pekgöz ve Rehber Öğretmen ve Fotoğrafçılık Kulübü öğretmeni Turgut Ege’nin yıl boyunca öğrencilerin eserlerinde oluşan sergiyi okullarının salonunda sergilemek yerine sokakta sergilemeyi tercih ettiler. Daha çok Didimlinin eserlerini görmesini isteyen öğrenciler bu sergiden oldukça memnun oldular.
40 tanesi öğrencilerin 3 tanesi de öğretmen Turgut Ege’ye ait fotoğrafların bir kısmının öğrencilerin ellerinde cep telefonları marifetiyle, çektikleri ve daha sonra karta basılmış fotoğraflardan oluşuyor.
Resim Öğretmeni Ayşe Tor Pekgöz’ün 9-10 ve 11 sınıf öğrencilerin eserlerinin sayısı da 90 tane bunlardan 30 tanesi resim kağıdına pastel boya ile yapılmış çalışma diğer 60 tanesi tuval üzerine yapılan çalışmalardan oluşuyor.
Esra Karakaya Anadolu Lisesinin sergisinde tablosu bulunan İki öğrenci daha önce Hava Kuvvetleri Komutanlığının 104’ncü Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, düzenlenen, “İstikbâl Göklerdedir” konulu 9’uncu Resim Yarışmasında 6. ve 21 olmuş Resim Öğretmeni Pekgöz Türkiye genelinde düzenlenen ve 77 ilden 6.798 adet resim gönderildiği bu yarışmada iki öğrencisinin resimlerinin kataloga katılmasını hak etmiş olmasında çok memnun olduğunu ve öğrencilerinin bu başarısını tüm Didimlilere armağan ettiklerini söyledi.