Didim Ticaret Odasının Nisan ayı Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda gündeme ek madde olarak konuşan 3 adet MOBESE kamerası alınması konusunda oy birliğiyle karar alındı.
Didim Ticaret Odasının Nisan ayı Meclis toplantısı Oda Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıya Oda Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ ve Meclis Üyeleri katıldı. Toplantı öncesinde Kaymakamlık Makamının MOBESE Sistemine ek olarak Yalı Caddesi üzerinde konulacak olan MOBESE kameralarıyla ilgili olarak talebi oy birliğiyle gündeme alındı. Ardından gündeme geçildi. Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Hesap Tetkik Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Didim Belediye Meclisinde kabul edilen “Didim ilçesi Yaya kaldırım yönetmeliği” ele alındı.
Oda Meclis Üyesi Şakir Şencan, Esnaf Odasının konuyla ilgili açıklamasının ardından Esnafların kendisine gelerek teşhir amaçlı malzemelerin koyulması noktasında taleplerini bildirmesini istedi. Oda Başkanı Şaban Üstündağ ise Pazar günü yaya yönetmeliğiyle ilgili Ticaret Odası Kültür Merkezinde toplantı yapılacağını ifade etti. Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım ise uygulamada yanlış görünen hususların olduğunu söyledi.
“ESNAFIN HAKKINI KORUMALIYIZ”
Meclis Üyesi Ömer Vela ise Belediye yönetimini eleştirerek “Esnafın dükkanının önüne malzeme koymaya izin vermeyenler 2.koy’a ruhsatsız iskele yapılmasına göz yumuyor. Lokanta restoran koysun; tüpçü sucu koymasın. Kum çalarak 2. Koya kum taşıyanlara göz yum; öbür taraftan tüpçü kömürcü dükkanının önüne bunları koyamıyor. Bizler Oda olarak Esnaf odası dahil üyelerimizin hakkını koruyamıyoruz. Esnaf Odası da aynısını yaparak üyelerin haklarını korumalı. Ticaret Odasının sesi çıkmıyor.” dedi.
Meclis Üyesi Hikmet Atilla ise olayın ciddi alınmadığını ifade ederek “Yalı Caddesinde masa dahil attırmıyorlar.” dedi. Oda Meclis Başkanı Hilmi yıldırım ise uygulamanın bölge bölge yapılması gerektiğini söyledi.
“TÜM ODALARDAN ORTAK TAVSİYE KARARI”
Konuyla ilgili 17 Mayıs Pazar günü saat 16:00’da Ticaret Odası Kültür Merkezinde Esnaflarla yapılacak toplantı öncesinde tavsiye kararları aldı. Alınan tavsiye kararları Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından imza altına alınarak Belediye’ye sunuldu. Alınan tavsiye kararlarında şunlar belirtildi; “Tapu sınırlarında kalan çekme mesafeleri kat maliklerinin izni alınarak ilgili esnafın kullanması sağlanmalıdır. Fast Food ve benzeri işyerleri, lokanta ve pastane gibi değerlendirilmelidir. Zincir marketlerin çekme mesafeleri içinde kullandıkları depo alanları kaldırılmalıdır. Tek katlı işyerleri ayrıca değerlendirilmelidir. Saçak mesafelerinin esnaf tarafından kullanılmasına müsaade edilmelidir. Değerlendirmeler her bölge için ayrı ayrı yapılmalıdır.” denildi.
“GEKA’DAN PROJE MÜJDESİ”
Toplantıda ayrıca Oda Başkanı Şaban Üstündağ GEKA’ya yaptıkları “ İnteraktif tanıtım projesi”nin GEKA tarafından kabul edildiğini ve 85 Bin TL destek verileceğini belirterek önümüzdeki günlerde proje için imzaların atılacağını müjdeledi.
“MOBESE’YE 3 KAMERA DESTEĞİ”
Toplantıda ek gündem maddesi olarak kabul edilen Kaymakamlık Makamının MOBESE Sistemine ek olarak Yalı Caddesi üzerinde konulacak olan MOBESE kameralarıyla ilgili talebi görüşüldü. MOBESE sistemin katkı sunulması amacıyla 3 adet kamera desteği verilmesine oy birliğiyle karar verildi.