Ticaret İl Müdürlükleri, ‘Tüketici Hakem Heyetleri Bilgilendirme Toplantısı’ ile tüketicilerin haklarının korunması yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Didim Tüketici hakem Heyeti Muğla’daki eğitim toplantısına katıldı.
Muğla Ticaret İl Müdürlüğü bir organizasyon gerçekleştirerek Tüketici Hakem Heyetleri Eğitim Toplantısı düzenledi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının konusu ‘6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve İkincil Mevzuat’ olarak belirlendi. Didim Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Cenap Kardoğan, Hakem Heyeti Üyesi ve Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mekin Subaşı, Raportörler Gökhan Hamarat, Alparslan Altınbaş, Hatice Zeybek, Hatice Aydın, ve Gülşen Taşyumru da toplantıya katıldılar. Eğitim toplantısının açılış konuşmalarında Yeni nesil hızlı tüketim çağına uygun olarak yenilenen Tüketici Kanunu hakkında bilgiler verildi. Tüketiciler haklarının farkında olmaları ve Hakem Heyetlerinin Tüketicilerin şikâyetleri konusunda aktif olmaları için öneriler paylaşıldı. Bu durumun şikayetlerin dikkatlice incelenerek adil bir sonuca ulaştırmak son derece önemli olduğu vurgulandı. Hakem Heyetlerinin alt yapı ve donanım ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği belirtildi.
Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdür Yardımcısı Mikail Kılıç, Gümrük Ticaret Uzmanları Ekrem Demir ve Fatih Çelenk toplantıyı başlattılar. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği toplantı yeni tüketici haklarına yönelik verilen bilgiler ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.