Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın projelendirdiği Didim 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve Pansiyon inşaatı hızla devam ediyor.
2017 yılı Nisan ayında teslim edilmesi planlanan okulun inşaatı geçtiğimiz Mart ayında yapılmış ve hızla devam eden inşaatta hem okulun hem de pansiyon binasının son katının tabla beton atma işlemleri bu hafta sonuyla bitiriliyor.
Ankara firması olan Soylu Dekorasyon ve İnşaat Şirketinin yükleniciliğinde devam eden inşaatın 14 Nisan 2017 Cuma günü teslim edilmesi planlanıyor. 7 milyon 659 bin TL ihale bedelli İhaleyi alan Soylu İnşaat Ltd Şti. firmasının yetkilisi İnşaat mühendisi Hüsnü Akşahin inşaatın hızla devam ettiğini Didim’de anlaştıkları bir beton firmasının kendilerine sağladığı kolaylıkla da inşaatı yükselttiklerini ve tafta sonunda adet olduğu üzere bayrağı son kata dikeceklerini belirtti.
Didim İmam Hatip Lisesi halen Didim Milli Eğitim Müdürlüğü alt katındaki sınıflarda eğitimini sürdürüyor. Şayet inşaat planlanan tarihte bitirilirse 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenciler yeni okullarında eğitimlerini sürdürebilecekler. Didim’de halen devam eden bir de İmam Hatip Orta Okulu bulunuyor. Bu okulda eş zamanlı olarak ihaleye çıkarılmış ve inşaatı devam ediyor.