Didim’de düzenlenen “Çocuk Oyunları Şenliği” renkli görüntülerle tamamlandı. Velilerinde izlediği etkinlik dereceye giren okullara madalya ve kupalar verildi.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “2014-2015 Oyunla Öğreniyor, Oyunla Eğleniyor, Oyunla Büyüyorum” projesi fiziksel etkinlikler çocuk oyunları, 23 Nisan Şenlik Programı dâhilinde Didim Şehir stadında düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.
Etkinliğe Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, Didim İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Savran, Okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler izledi.1. ila 4. Sınıflar arasında gerçekleşen oyunlarda her okulda başarılı olan sınıflar okullarını temsil etti. Her sınıftan 3’kız ve 3 erkek öğrenci olmak üzere 6 öğrenci ile yarışırken okulların rakipleri kurayla belirlendi. Beden eğitimi öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerinden oluşan tertip komitesi gözetiminde düzenlenen şenlik tamamen oyun ve eğlence havasında geçti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında fiziksel etkinliklerin düzenlendiğini belirterek “Okullarımız ve öğrencilerimizin hepsi bizim gözümüzde değeri aynıdır. Bu bir yarışma değil; kazananın yada kaybeden yok önemli olan çocuklarımızın iyi vakit geçirmelerini sağlamaktı, bunu da başardık” dedi.
Etkinliğe katılan tüm sınıflar kendi kategorilerinde çeşitli yarışmalarda mücadele ederken dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.