9-10 Mayıs tarihleri tüm dünyada kutlanan Dünya Göçmen Kuşlar Günü dolayısıyla Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri Dilek yarımadası Milli Parkı sınırları içinde yer alan eski Doğanbey Köyünü ziyaret etti.
2006 yılından bu yana tüm dünyadaki göçmen kuşların ve yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmek için amacıyla kutlanan Dünya Göçmen Kuşlar Günü dolayısıyla Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri Dilek yarımadası Milli Parkı sınırları içinde yer alan eski Doğanbey Köyünü ziyaret etti. Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü başkanı ve ayrıca Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege, İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın başkanlığındaki fotoğrafçılık kulübüne ye 20 öğrenci yer aldığı heyet köyde incelemelerde bulundu. Ziyarette Aydın Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Dilek Yarımadası Milli Parklar Genel Müdürü Ali Aydın’ın katkılarıyla gerçekleşen etkinliklere Doğanbey’de bulunan müzenin ziyaret edilmesi ile başlandı. Müze ziyaretinde Fotoğrafçılığa meraklı öğrencilerin en çok dikkatini çeken ise Yarımada ve Deltada yaşayan doldurulmuş kuş ve diğer yaban hayvanlarla birlikte postunun sergilendiği bir zamanlar yoğun olarak bu yörede yaşadığı bilinen “Anadolu Parsı” oldu.
Ziyarette konuşan Aydın korunması gereken Parsın yanında Delta da ve Bafa Gölü’nü üreme alanı olarak seçen Tepeli Pelikan,Küçük karabatak ve Akkuyruklu kartalın da korunması gereken kuş türleri arasında yer aldığını söyledi. Ayrıca Küçük kerkenezin Akköy ve çevresinde geçmişteki kadar çoğalmadığını da sözlerine ekledi.
Müze ziyaretinden sonra Aydın Milli Parklar Genel Müdürü Nihat Andaç ile Dilek Yarımadası Milli Parklar Müdürü Ali Aydın öğrencilerimize günün anlamını belirten hediyeler verdiler.