Didim’de yaşayan İngilizlerden bir grup Pazar günü geleneksel Paskalya eğlencesi düzenledi. Eğlenceden elde edilen gelir, Valiler İlkokulu’na bağışlandı.
Valiler İlkokulu Okul Aile birliği üyesi Jill Robinson ve Ema Cowles’in organize ettiği eğlencede çeşitli yarışmalar ve çekilişler düzenlendi. Kaşık üzerinde yumurta taşıma ve Çuvalla koşma yarışı ve çocuklar içinde kumda patates bulma, topla oynanabilecek ekip oyunları oynandı. Erken saatlerde başlayan eğlenceler gün içinde farklı yarışmalarla devam etti.
Valiler ilköğretim Okul müdürü Şakir Kır ve okuldan bazı öğretmenlerinde katıldığı eğlencede öğretmenler ve Okul Müdürü Kır katılımcılara ve organizasyonu yapan Jill’e teşekkür ettiler. Jill Robinson bu tür eğlenceleri daha öncede tertip ettiklerini önceki gelirlerden 70 kadar çocuğa giysi yardımı yaptıklarını yine 25 kadar öğrenciye de ayakkabı temin ettiklerini söylediler. Robinson Paskalya eğlencesinden elde edecekleri geliri de okul idaresine teslim edeceklerini okulun bazı eksiklikleri ve öğrencilerin bir takım eksiklerinin giderilmesi de kullanılacağını söyledi.