Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan yabancı uyruklu Rita Boofland, kendi gezdirdiği köpeğine arkadaşlık eden bir sokak köpeğinin de bakımını üslendiğini belirtti.
Didim’in sokakların da çok sayıda sokak hayvanın gözlendiğin belirten Boofland, belediye ve otoriteler sokakta yaşayan hayvanların sadece köpeklerin aşısını ve kulak küpelerini takarak tekrar alındıkları sokaklara bırakıldığını belirterek, oysa sokaklarda farklı hayvanların da yaşadığını kaydetti.
Boofland, bu hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için suya ve yiyeceğe de ihtiyaçların olduğunu unutulmaması gerektiğini ifade ederek, “Hangi uyruktan olursak olalım. Bizim ülkemizde de insanlar ve sokak hayvanları var. Orada da sorunlar aynıdır. Sokakta yaşayan hayvanlar da toplumun bir parçası olarak görmek gerekir. Herkes sokağında yaşayan havanları tanımalı, ilgi göstermeli, yaşamlarını sürdürebilmeleri için sokağın belirli bir köşesine ilçe otoriterlerin yapabileceği hayvan yemlikleri ya da kendi evinin önünde bir alana engel teşkil etmeyecek şekilde bir kap su ve yiyecek bırakmalıdır. Onların da bir dünyalarının olduğunu unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Yaşadığımız ilçede sokak hayvanlarına toplum olarak sahip çokalım” diye konuştu.