Didim Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda, ilçede yaşayan yabancıların sorun ve istekleri dinlendi.
Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya yabancılar vatandaşlar ilgi gösterirken Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ve beraberindeki heyetle toplantıya katıldı. CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Erdal Baylan, Hatice Gençay, Sevinç Karataş ve Hasan Yavuz toplantıya katıldıkları görüldü.
Toplantıda Belediye Başkanı Atabay’ın konuşması tercümanlar tarafından anında çevrili yapılırken toplantının açılışında konuşan Başkan Atabay “Birlikte tartışacağımız ve sizin sorularınızı ve sorunlarınızı sorup anlatacağınız, bizlerin de yanıtlayacağımız toplantımıza hoş geldiniz. Yabancılar birçok dernek ve gruplar oluşturdu. Biz belediye olarak bunları bir çatı altında toplamak ve beklenti ve sorunlarınızı bir yerden dile getirmenin daha olumlu sonuç vereceği düşüncesindeyiz. Bizlerin yaz ve kış devamlı bir arada sizlerle yaşamaktan mutlu olduğumuzu bilmenizi isteriz. Sizinde bizlerle yaşamaktan mutlu olduğunuzu biliyoruz. Madem bu güzel ilçede birlikte yaşıyoruz, doğruları da birlikte doğru görüp yaşamamız gerekmektedir” dedi.
“BAŞLICA SORUNLAR”
Sorular genelde İngilizce ve Rusça olarak çevirilerle yapıldı. Yabancı vatandaşlar sokak hayvanlarının bakımı, tedavileri, sokak hayvanları için konulan mama-matiklerin çalışmama sorununu, Bulvar ve caddelerin temizlik ve çiçeklendirme sorunları, Dolmuş sorunu, plajların bakımı ile Akbük’te bulunan eski kilisede paskalya ve belirli günlerde ibadet yapabilme isteği dile getirildi.
Başkan Atabay yöneltilen soruları tek tek not alarak cevap verdi. Sokak hayvanlarıyla ilgili bilgi veren Atabay, “Yasanın bize verdiği yetki dahilinde sokak hayvanlarının bakım, tedavi, iyileştirme ve kısırlaştırmaları yapılmaktadır. Yasalarımıza göre bir sokak hayvanını tedavi sürecinde barınakta tutabilmekteyiz. Daha sonra doğal yaşam alanına bırakmak hayvan hakları yasası gereğidir. Beğensek te beğenmesek te kanununa karşı gelmemiz söz konusu değil. Barınak çalışanlarımızın gece gündüz büyük bir gayretle ve öz veri ile çalışmakta olduklarını görmekteyiz. Özellikle yeri gelmişken belirtmek istiyorum; Misafir olarak gelen yabancılar küçük hayvanları birkaç ay besleyip severek, giderken bir lokanta yada fırın önlerine burada beslenirler düşüncesiyle bırakıp gitmekteler. Bu durum bizlerin işini daha da zorlaştırmaktadır. İnsanları daha duyarlı ve insaflı olmaya davet ediyorum. Bende bu ilçenin bir belediye başkanı ve bir hayvan sever olarak herkese bunu duyurmak istiyorum” dedi.
MAMA MATİKLER GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞMAKTA”
Mama matiklerin durumuyla ilgili de konuşan Başkan Atabay “Mama matiklerin hepsi çalışmakta. Köpek maması dökülmesi için pet şişe atılması gerekir. Güneş enerjisi ile çalıştıklarından sizin bulunduğunuz yerdeki makine yeterli güneş alamamış olabilir kontrol edilerek sorun çözülür. Plajlarımızın temizliği konusundaki duyarlı teklifinize teşekkür ederim. Her şey belediyeden beklenmemeli, herkes işin bir kenarından tutması birlikte yaşamanın gereğidir. Yoların bakım ve çiçeklendirilmesi aşama aşama ilçenin tüm sokak ve caddelerinde gerçekleşecektir. Göreve geleli bir yıl oldu zaman içersinde çok daha iyi şeylerin yapıldığına şahit olacaksınız.” dedi.
“ESKİ KİLİSE KISA ZAMANLI KULLANILABİLİR”
İbadet izniyle ilgili konuşan Başkan Atabay “İbadethaneler konusunda hükümetin politikası bulunmakta. İsteğiniz ilgili bakanlığa iletildi. Verecekleri karar doğrultusunda hareket edilecektir. Fakat sayılı günlerde kısa süreli kullanımınız için belediye olarak izin veririz. Bu bir hak olarak algılanmamalı. Geçici ve kısa süreli bir idari izin olabilir. Bu konuda ilgili makamlarla görüşme yaparak sizlere tekrar bilgi vereceğim.” ifadelerine yer verdi.
“DOLMUŞLAR 27 KİŞİLİK ALINAN YOLCU 47 KİŞİ”
Dolmuş sorunuyla ilgili konuşan Başkan Atabay “Dolmuş ve taşımacılık Büyük şehir Belediyesinin sorumluluk ve gözetiminde. Bu sorununuzu ilgili Büyük Şehir Başkanımıza aktarırım. Çözüm bulunacaktır.” dedi.