Efeler Belediyesi tarafından Mayıs ayında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Sanat Çalıştayı kapsamında yapılan eserlerin ve sanatçıların bilgilerin olduğu katalog yayımlandı.
Efeler Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 10’u Pakistan, Hollanda, Güney Kore, Romanya, Polonya, Makedonya ve Çin’den, 25’i Türkiye’deki 7 ayrı üniversiteden 35 akademisyen sanatçı ve Aydın’da yaşayan 14 yerel sanatçının katıldığı 1. Uluslararası Sanat Çalıştayı geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilmişti. Milli Aydın Bankası’nda gerçekleştirilen çalıştayın ardından, çalıştayda ortaya çıkan 80 eserin fotoğraflarının ve eser sahiplerinin bilgilerinin bulunduğu katalog yayımlandı. Ağustos ayı birinci meclis toplantısında meclis üyelerine dağıtılan kataloglar büyük beğeni topladı. Toplantı öncesi kataloğu ilgiyle inceleyen meclis üyeleri, çalıştaya katılan tüm sanatçılara teşekkür ettiler.
Sanat ve sanatçının her zaman yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sanata yönelik olan tüm etkinlikleri destekledik. Belediye olarak da bir çok sanatsal faaliyette bulunarak hem ilçemizin uluslararası olarak tanınmasında hem de yerel sanatçılarımızın eser ortaya koyabilecekleri ve sergileyebilecekleri çalışmalarımızı sürdürdük. Çalıştayımızın uluslararası nitelik taşıması bizim için ayrı bir sevinç ve gurur kaynağı oldu. Sanatçılarımız bir hafta boyunca hayallerini tuvallere aktararak kendi dünyalarını resmederek belediyemize hediye ettiler. Bizde sanatçılarımızın bu jestleri karşısında, eserleri katalogda bir araya getirerek eserleri ölümsüzleştirdik" diye konuştu.