Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, iş merkezi projesi nedeniyle tahliye edilen Zafer Mahallesi Muhtarlığı’nın hizmet binası sorununu en kısa süre içerisinde çözeceklerini belirtti.
Efeler Belediyesi Eylül ayı ilk belediye meclis toplantısı yapıldı. Efeler Belediyesi meclis salonunda, Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya meclis üyelerinden Mehmet Vergili, Hakkı Gümüş, Barış Altıntaş, Evrim Karakoz, Tuncay Olgun ve Ertuğrul Özdemir mazeretli olarak katılmadı. Toplamda 18 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısının açılışında Başkan Özakcan, Dağlıca’dan gelen 16 şehit haberine tepki gösteren bir konuşma yaptı.
"ALLAH BÖYLE ACILARI BİR DAHA GÖSTERMESİN"
7 Eylül Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluş gününü buruk geçirdiklerini ifade ederek, "Bildiğiniz gibi 7 Eylül Aydınımızın da kurtuluş günü ve bizler buruk bir kutlama duygusu içerisindeyiz. Allah bir daha böylesi acıları milletimize göstermesin. Yaralılara acil şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, silahlı kuvvetlerimiz, şehitlerimizin aileleri ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum" dedi.
SREBRENİK BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUNACAK
Bosna Hersek’te bulunan Srebrenik Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanması için Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a yetki verilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
SEYYAR WC’LER SATIN ALINACAK
Toplantıda halkın ihtiyacı doğrultusunda, pazar yerleri, festival alanları gibi yerlerde kullanılması amacıyla seyyar WC satın alınması hususu da görüşüldü. Pazar yerlerinde insanların en önemli sorunlarından biri olan tuvalet ihtiyacını gidermenin kendileri için önem arz ettiğini dile getiren Başkan Özakcan, “Gerek pazar yerlerine yaptığım ziyaretlerde, gerekse mahalle ziyaretlerinde bu konuda vatandaşların talepleri oldu. Nasıl yeme içme insanların önemli gereksinimiyse ihtiyaç giderme de bir o kadar da önemli. Bizde bu konuyu çözüme kavuşturmak için çalışma yaptık. Bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı bölümleri olan modern bir portatif tuvalet alımı yapacağız. Hem bütün pazar yerlerinin bu gereksinimini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz hem de ilçemiz genelinde yapılacak festivallerde de yaşanan aynı sorunu çözmüş olacağız” dedi. Özakcan’ın konuşmasının ardından gündem maddesi detaylı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
"MUHTARLARIMIZA YÖNETMELİK VE YASA SINIRLARI İÇERİSİNDE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Efeler ilçesindeki kapalı pazar yerleri Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun kararına göre Büyükşehir Belediyesi’ne verilerek sonuçlandırıldığını kaydeden Özakcan, "Bu dağıtım yapıldığında Efeler Belediyesi olarak henüz olmadığımız için bizim haklarımızı savunacak ve taleplerimizi dile getirecek kimse de yer almamış olmalıdır ki, belediye olarak hiç bir ihtiyacımızı karşılayacak taşınmazların verilmediğini gördük, yaşadık ve yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Danıştay bu komisyonun kararları hususunda iptal kararı verdi. Sanıyorum İdare Mahkemesi’de bu yönde karar verirse önümüzdeki günlerde Aydın’daki tüm tanışır, taşınmaz malların yeniden dağıtımı söz konusu olacak. Dilerim bu komisyonda herkesin hakkı olan mallar düşünülerek ona göre bir dağıtım yapılır. Tabi muhtarlıklarımızın sorunları bizim sorunlarımız. Fatih Kapalı Pazar Yeri’nin tasarruf yetkisi Büyükşehir Belediyesi’nde. Aldığı kararlara müdahale etme hakkımız ve yetkimiz yok. Aynı benzeri olayı Zafer Mahallemizde de yaşadık. Orada yapılması düşünülen iş merkezi nedeniyle, yıkım işleri başladığından Büyükşehir Belediyesi tarafından Zafer Mahallesi Muhtarlığımızın da boşaltması ve tahliye edilmesi istenmiş. Fakat muhtarlığında hizmet vereceği bir yer hem Efeler Belediyesi olarak bizim de yok muhtarlığımızın da yok. Önümüzde genel seçimler var. Listeler askıya çıkacak, vatandaşımızın talep ve istekleri karşılanacak. Zafer Mahallesi Muhtarımız da böyle bir sorunla karşı karşıya. Efeler Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde prefabrik bir konutu Aytepe’deki düğün salonunun altında park alanına koyarak muhtarımızın hizmetlerini sürdürmesini sağlayacağız. Elbette diğer muhtarlarımızın da sorunları olduğunda belediye olarak onlara yönetmelik ve yasa sınırları içerisinde destek olmaya ve yardımcı olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.