Efeler Belediyesi Hayvan Pazarı’na araç dezenfeksiyon tüneli yapıldı. Pazara gelen tüm araçlar dezenfeksiyon tünelinden geçerek dezenfekte edilecek. Böylece birçok bulaşıcı hastalığın önüne geçilmiş olacak.
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, önceden elle yapılan dezenfekte işleminin, yeni sistem sayesinde modern bir hale getirildiğini belirterek, hayvanların artık daha sağlıklı şartlarda taşınabileceğini söyledi. Dezenfeksiyon tünelini yerinde inceleyen Başkan Özakcan,“ Hastalıklardan korunmak, hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla yapılan sistem 4,8 metre yüksekliğinde, 5 metre uzunluğunda ve 4,5 metre genişliğinde kapalı sisteme sahip. İçerisinde çok sayıda fıskiye bulunan dezenfeksiyon tüneline, giriş-çıkış yapan araçlar ve hayvanların dezenfeksiyonu daha sağlıklı yapılacak. Hayvan hastalık ve zararlılarıyla da etkin mücadele yürütülecek. Avrupa standartlarına uygun yapılan dezenfeksiyon tünelinin üreticilere, bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını dilerim" şeklinde konuştu.
Pazara hayvanlarını getiren vatandaşlar ise, böyle bir sistemin kurulmasının hem kendileri hem de hayvanları açısından çok iyi olduğunu belirttiler.