Aydın’ın Germencik ilçesinde hayırsever Celal Gürgen, okul ve barınak yapılmak üzere 5 bin 356 metrekare arsasını hazineye bağışladı.
Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın makamında düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaman, Germencik İlçe Müftüsü Ömer Çoban ve hayırsever Celal Gürgen katıldı.
Protokol töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, bağışlanan arazinin 4 bin metrekaresine zemin+2 katlı, 12 derslikli İmam Hatip Ortaokulu, bin 300 metrekaresine ise sokak hayvanları için barınak yapılacağını söyledi. Yatırım programına alınan okulun 2015-2016 eğitim öğretim yılının 2. döneminde hizmete açılacağını ifade eden Töre, hayırsever Celal Gürgen’e destekleri için teşekkür etti.
Vali Erol Ayyıldız da, "Valiliğimiz adına Celal Amcamıza çok teşekkür ediyorum. Kendisi çok sayıda hayvan bakmaktadır. Bundan sonra onun hayvanları bizim hayvanlarımızdır. Artık onlara biz bakacağız. Yapılan protokol ile hayvanlarımız barınağa, çocuklarımız da güzel bir eğitim yuvasına kavuşacak" diye konuştu.
OKUL VE BARINAK OLACAK
Törende Aydın’ın Germencik ilçesindeki evinde 22 yıldır kendi imkanları ile 100’e yakın sokak hayvanına bakan emekli tornacı 83 yaşındaki Celal Gürgen, Hürriyet Mahallesi’nde babasından kendisine miras kalan 5 bin 356 metrekare arazisini, ailesinin de görüşünü alarak barınak ve okul yapılması şartıyla Maliye Hazinesi’ne hibe etti. Babasından kendisine miras kalan araziyi bağışlamaya ailesinin de onayını alarak karar verdiğini belirten Gürgen, "1993 yılından beri sokak hayvanlarına kendi imkânlarım ile bakıyorum. Şu anda 100’e yakın kedi ve köpeğim var. Yaşım ilerledi, hayvanlarıma tek başıma bakamaz oldum. Ben de, ailemin görüşünü alarak, babamdan miras kalan arazimi eğitime destek olmak ve hayvanlara sahip çıkılması için bağışladım. Bağışta bulunmama vesile olan herkese kalben teşekkür ederim. İnşallah neticesi güzel olur" şeklinde konuştu.