Aydın’ın Efeler ilçesi Eğrikavak Mahallesi’nde kız öğrencilerin hazırladığı Hz. Peygamberi anma etkinliğinde duygusal anlar yaşandı.
Eğrikavak Mahallesi’nde emekli İmam Hatip Mehmet Tunç ve din görevlileri tarafından organize edilen ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle Kutlu Doğum Haftası içerisinde yapılamayan “Peygamber Efendimizi Anma” etkinliği büyük beğeni topladı. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlik, köy meydanında gerçekleşti. Etkinliğe İl Müftü Vekili Zekeriya Çallı, Efeler Müftüsü Salih Akcan, Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu, Çine Müftüsü Feyyaz İdin, Köşk Müftüsü Seyfettin Kocaoğlu, İl Müftü Yardımcısı Hulusi Kömürcüoğlu ve vatandaşlar katıldı.
Efeler Hatipler Camisi İmam Hatibi Durmuş Ali Kavaklı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Zekeriya Çallı, “Kur’an hayat kitabımızdır. Bizim düsturumuz ve hayat gayemizdir. Biz Kur’an-ı anlayamazsak, nasıl yaşayacağımızı bilemeyiz. Hayatımızı Kur’an’a göre ayarlamak zorundayız. Rabbim, Efendimizi anlamayı bizlere nasip eylesin. Milletimizin ruhu ve mayasında Kur’an sevgisi ve sevdası vardır. Bizim insanımız Kur’an’ın olduğu yere akın eder. Yüce Rabbimiz, ‘Bir toplumda peygamber sevgisi varsa, tövbe istiğfar edenler varsa, sabahlara kadar namaz kılanlar varsa; o toplumu helal etmeyeceğiz’ buyuruyor. Kur’an ve Hz Peygambere gönül vererek bu etkinliği hazırlayan din görevlilerimiz ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Katılımcılara Peygamberimizin hayatı hakkında bilgiler veren Efeler Müftüsü Salih Akcan da, “İnsanın insana olan üstünlüğü takvasıdır. Peygamber Efendimizi anlamak ve O’nu yaşantımıza yansıtmak hepimizin sorumluluğudur. Peygamber Efendimizin bizlere bıraktığı en güzel emanetlerden birisi de birlikte yaşamaktır. Efendimiz, ‘Aralarında kan bağı olmadığı halde, birbirleriyle mal alışverişi bulunmadığı halde birbirleri sevenlere peygamberler ve şehitler bile gıptayla bakar’ buyuruyor. Bu yüzden birlikte yaşamak çok önemlidir. Beraber yaşamanın en güzel nimetlerinden birisi birbirimizi sevmektir. Sevemiyorsak sıkıntı olur. Rabbim bizi, birbirini seven kullarından eylesin. Bugün burada bir araya gelip Peygamberimizi anıyoruz. Bu sıcak ortamın oluşturulmasına vesile olan kendimin de öğrencisi olduğu Mehmet Tunç Hocama, dön görevlilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERİN DYUGUSAL ANLAR YAŞATTI
Eğrikavak Köyü’nde düzenlenen anma programı, emekli İmam Hatip Mehmet Tunç’un talebeleri olan kız öğrencilerin hazırladığı sunumla devam etti. Farklı okullarda okumalarına rağmen her hafta sonu bir araya gelerek, yılbaşından bu yana bu programa hazırlanan öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı. Öğrencilerin okuduğu Hz. Peygamberi anlatan ilahi ve şiirler, davetlilere zaman zaman duygusal anlar yaşattı.
EMEKTAR İMAM ONURLANDIRILDI
Peygamber Efendimizin ilahi ve şiirlerle anıldığı programın sonunda, Nazilli Müftüsü Necati Toplaoğlu, emekli İmam Hatip Mehmet Tunç’a plaket takdim etti. Mahallede böyle bir etkinliğin düzenlenmesini sağladığı için Tunç’a teşekkür eden Toplaoğlu, “Kutlu Doğumu kutlamak ve O’nu anlamak için toplanmış bulunuyoruz. Hz. Peygamberi anlamak, sevmek ve O’nu hayatımızın her alanında rehber edinmeliyiz. Bu programlarla Peygamberimizi anlayan ve kendisine önder edinen nesiller yetiştirilmesine katlı yapıyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.