Aydın’da, görev başında geçirdikleri olaylarda yaralanan ve gazi olan polis ve askerlere Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan adına Vali Erol Ayyıldız tarafından devlet övünç madalyası verildi.
Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonunda gerçekleştirilen tören Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Vali Yardımcıları, askeri ve mülki erkan ile madalya alan gazi ve yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Vali Erol Ayyıldız, salondakilere hitap etti. Şehit ve gazileri anarken gururlandıklarını ifade eden Ayyıldız, “Bizler de şehitlerimizden aldığımız güçle atalarımızın emanet ettiği bu kutsal vatan toprakları için yeri ve zamanı geldiğinde canımızı seve seve vermekten asla çekinmeyeceğiz. Ne mutlu ki size, çocuklarınız, eşleriniz, kardeşleriniz en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaştılar. Çünkü her Türk evladının gönlünde şehitlik ve gazilik düşüncesi dün olduğu gibi bugün de vardır” dedi.
Vali Ayyıldız konuşmasının ardından 2012 yılında Aydın’da görevleri başında yaralanan polis memurları 3 Çocuk babası Abdulvahap Akkuş, 3 çocuk babası Gürel Top, 2 çocuk babası Veli Tuna, 2 çocuk babası Cüneyt Yılmaz ve Şırnak’ta el yapımı bombanın patlaması sonucu yaralanan Jandarma Üsteğmen Mehmet Güler’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlmet Övünç Madalyası ve Beratlarını takdim etti.