Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği 14 ilde gerçekleştirilecek olan 3x3 Türkiye Turu Sokak Baketbolu Turnuvaları 1. etabı Aydın’da başladı.
Atatürk Kent Meydanı’nda saat 15:00’te başlayan, Türkiye’nin birçok şehrinden takımların katıldığı sokak basketbolu turnuvası çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Eleme usulü oynanan maçlarda sporcular 3 kategoride mücadele ediyor. Bugün büyük erkekler ve genç erkekler kategorisinde 23’er takım yarışırken, yarın genç kızlar kategorisinde 5 takım mücadele edecek. Her takımda 3 kişinin oynadığı müsabakalar, TBF Aydın İl Hakemleri tarafından yönetiliyor.
TBF Aydın Temsilcisi Mehmet Kırmacı" Türkiye’nin 14 farklı ilinde yapılan organizasyon, birbirlerini tanımayan çocuklarımız ve gençlerimizin birbirleriyle spor aracılığıyla kaynaşmasını sağlamaktadır. Müsabakalara ilimiz halkından da yoğun ilgi gösteriliyor. TFF’nin böyle güzel bir organizasyonda, bizleri görevlendirmesi çok gurur verici. Umarım böyle güzel projeler her zaman sürdürülebilir hale gelir" diye konuştu.