Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Ege Et Germencik Şubesi açılışında Aydın’daki su fiyatlarına ilişkin açıklamaları üzerine MHP Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın basın açıklaması yaparak Çerçioğlu’nu halkı yanılttığını iddia etti. Akın açıklamasında “Halkın içme suyu ihtiyacını karşılamakla yükümlü büyükşehir belediyesi verdiği hizmet üzerinden reklam yaparken halkı yanıltmayı tercih ediyor” diye konuştu.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun önceki gün Germencik’te Ege Et’in şubesinin açılış töreninde hizmetlere yönelik yaptığı konuşmadan sonra basın açıklaması yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu defaatle yaptığı açıklamalarda ‘fakir, fukaraya ucuz su kullandırıyorum diye rahatsız oluyorlar’ diyor. Türkiye’de en ucuz suyu Aydınlıların kullandığını söylüyor. Sayın Özlem Hanım’ın tepeden tırnağa sorunlu olan bu iddiasının doğru olmadığı, Türkiye’de en ucuz suyu kullanan iller arasında Aydın’ın gerilerde kaldığı, vatandaşın ödediği faturalardan belli oluyor” dedi.
Açıklamasında Aydın Germencik, Denizli Sarayköy ve Honaz ile Manisa Demirci’den örnekler veren Germencik Beleidye Başkanı Ümmet Akın, “Verdiğim tabloda civar il ve ilçelerde içme suyunun hangi bedellerle halka ulaştığı açıkça görünürken; Başkanın halâ Türkiye’nin en ucuz suyunu kullandırdığını iddia ediyor olması akla “Özlem Hanım ya bu bilgilere ulaşamıyor ya da ulaşmak istemiyor veya apaçık bir şekilde demogoji yaparak halkı yanıltmaktan kaçınmıyor sorularını getiriyor. Sayın başkan neden halkı yanıltacak böyle ifadeler kullanıyor. Sayın Başkan abonelerin yüzde 80’inin 10 m?’ün altında su tükettiğini dolayısıyla dar gelirli vatandaşların etkilenmediğini iddia ediyor. Bizler böyle bir şeyin olamayacağını iddia ediyoruz.” Diye konuştu.