‘’Her şey Seninle Başlar’’ Unutmayan Eller Ahşap Sergisi Nazilli Belediye meydanında sergilenerek halkın beğenisine sunuldu.
Nazilli Belediyesi Alzheimer Merkezi ve ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu işbirliği ile yapılmış ve hazırlanmış olan ahşap boyama çalışması sonucu ortaya çıkan unutulmayacak eserler Nazilli Belediye Meydanında sergilendi.
Nazilli Belediyesi Alzheimer Merkezinde hizmet alan Alzheimer Hastalarının kendi elleri ile yaptıkları ahşap boyama, karakalem, suluboya ve yağlıboya resim çalışmaları ile el sanatları çalışmaları ‘’Her şey Seninle Başlar’’ Unutmayan Eller Ahşap Sergisi adıyla Nazilli Belediye meydanında halkın beğenisine sunuldu. Alzheimer Hastaları tarafından yapılan çalışmalar sergiyi izleyenlerden büyük ilgi gördü. Sergi açılışını Nazilli Belediyesi Alzheimer Merkezinde hizmet alan hastalar ile birlikte yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık sergide yer alan tüm eserleri tek tek hayranlıkla incelerken hastalarla sohbet edip eserleri hakkında konuştu.
“Sosyal belediyecilik kapsamında yapmış olduğumuz Türkiye’nin örnek projesi Alzheimer Merkezimizden hizmet alan yaşlılarımızın unutkanlıklarına rağmen yapmış oldukları bu eserler takdire şayandır” diyerek hayranlığını ifade eden Başkan Haluk Alıcık, “Önce insan anlayışıyla çıktığımız bu hizmet kervanında nice çalışmalara imza attık. Fakat 2011 yılında 4 Nisan günü bir ilk olan Alzheimer merkezimizde 5 hasta ve yakınları ile yola çıktık. Bugün binleri kucaklamaktayız. Birçok açıklamamızda da bahsettiğimiz üzere onlar unutabilir, belki hatırlayamayabilir ama önemli olan bizim onlara karşı olan sorumluluklarımızdır, onları unutmamamızdır. İşte ilk günden bu güne sürekli ve düzenli olarak yapmış olduğumuz faaliyetlerin yanı sıra zaman zaman yaşlılarımıza da farklı birçok aktiviteler yaptırıyoruz. Hem beden sağlıkları için hem de fark etmeden hızla yayılan hastalık sürecini birazda olsa yavaşlatmak için sosyal-aktivite programları uygulamaktayız” dedi.