Gerek İslam inanışında gerekse Türklerin örf ve adetleri arasında en makbul hayırlar arasında yer alan su hayrı, hırsızlar nedeniyle unutulmaya yüz tuttu. Aydın’da gerek vatandaşlar erekse kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan su hayrı muslukların çalınması nedeniyle yapılmaz oldu.
Aydın il genelindeki okulların bahçeleri okul döneminde olduğu gibi tatilde de çocukların oyun alanı olarak kullanılıyor. Ancak çocuklar tatil boyunca hırsızlar yüzünden oyun oynadıkları okulların bahçelerinde ne su içebiliyor ne de elini yüzünü yıkayabiliyor. Uzun süreli tatil başladığında okulu terk etmeden önce muslukları söküp yerine tapa tıkamak zorunda kaldıklarını belirten okul idarecileri, “Özellikle şehir merkezlerinde çocuklar için en uygun oyun ve sor alanı okul bahçeleri. Çocuklarımız kışın eğitim gördükleri okulda tatil döneminde de oyun oynuyor. Bu nedenle tatil dönemlerinde de musluklardan faydalanması için sökmüyorduk. Muslukların sürekli hırsızlar tarafından sökülüp çalınması üzerine biz de okullar kapanınca hırsızlardan önce söküp okul açıldığında takmaya başladık. Ancak bu defa çocuklarımız yaz boyunca susuz kaldılar” diye konuştular.
Eskiden mahalle aralarında da pek çok hayırseverin yola musluk çıkararak su hayrı yaptığını belirten vatandaşlar, sürekli çalınması nedeniyle bu hayrın da unutulmaya yüz tuttuğunu belirtiler.