Nazilli Devlet Hastanesi’ne tedavi için gelen bayan hastanın karnından 3,5 kilogram ağırlığında kist çıkartıldı. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Başarılı bir operasyonla birlikte hasta bayan Gülnur Z’nin karnından 3,5 kiloluk bir ur çıkardıklarını söyleyen Hastane Yöneticisi ve Kadın Hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Şafak Çalışkan, “Hastanız Miyom (Myoma uteri) dediğimiz rahimde ur nedeni ile hastanemize başvurmuştu. Bu hastamızın özelliği çok geç kalınmış bir hasta ebatı çok büyük bir myom çıkartıldı. Bu myom 35 yaş üstü kadınlarda rastlanmaktadır. Bu vakalar çeşitli sentomlarla karşımıza gelebiliyorlar. Hastanın yaşına ve myomun yerleştiği yere hastanın şikâyetlerine göre karşımıza gelebiliyor. Hastalarımızın yüz de karnında görülebilen ve 35 yaş üstü karşımıza gelen bir vaka. Bu hastalarımıza teşhis konulduktan sonra hastanın durumuna göre tedavi seçeneklerimiz değişiyor. Bu hastamız 33 yaşında 5 yıl önce teşhis konulmuş. Tedavisi ise gecikmiş bir hasta. Bünyesinde 3-4 tane büyük çaplı myomların olduğunu tespit ettik. Ameliyat kararı aldık. Tedavisinin gecikmesi nedeni ile zorlukları ameliyat sırasında karşımıza çıkıyor. Bu ameliyat daha erken dönemde yapılmış olsa idi bu hastamız için daha iyi olacaktı. Ameliyatımız çok başarılı geçti. Hiçbir sorun çıkmadı. Ancak bu tür vakaların tedavilerinin geciktirilmemesi gerekir. İşte bunun için 35 yaş üstü kadınlarımızın mutlak surette belirli aralıklarla mutlaka ilgili doktora yani Kadın-Doğum servislerinde muayene olmalıdırlar. Bu hastamızdan 3,5 kg büyüklüğünde bir myom çıkarttık. Ameliyatımız başarılı geçti. Artık bundan böyle patoloji sonucuna göre tedavimizi sürdüreceğiz. Myomlar hayatı tehdit eden kanser türü şeyler değildir. Kitlenin büyük olması nedeni ile hastaları rahatsız ederler. Hastamızın bağırsak sistemini etkilediği için şikayetleri ve kanamaları oluyordu. Kan kaybı ve kansızlık oluyordu. Bu hastamız menopoza girene kadar, bu kitle büyüyecekti. Hastamızın sıkıntıları daha da artacaktı. Hastanın hayat kalitesini etkileyecekti” dedi.
“SAĞLIĞIMA KAVUŞTUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”
Geçirdiği operasyon ile birlikte sağlığına kavuşan Gülnur Z. de, “Şu anda sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Beni sağlığıma kavuşturan doktoruma çok teşekkür ediyorum. Ben Nazilli Devlet Hastanesine gelmesem ve burada ameliyat olmasam, belki sağlığım daha da kötüleşecekti. Ama şu anda bunların hepsi gerilerde kaldı. Artık çok mutluyum” diye konuştu.