Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından GEKA’ya sunulan ve desteklemeye değer bulunan ‘Kaybolan Toprakların Sessiz Kahramanı: İncir’ projesi kapanış toplantısı yapıldı.
2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunulan ve desteklemeye değer bulunan, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün de ortağı olduğu ‘Kaybolan Toprakların Sessiz Kahramanı: İncir’ projesi kapanış toplantısı Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Sarılop Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Müdürü Selim Arpacı’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, proje ortakları Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tariş İncir Birliği, Efeler Ziraat Odası, Germencik Ziraat Odası, İncirliova Ziraat Odası temsilcileri ve incir üreticileri katıldı.
Proje kapsamında hazırlanan incir alanlarındaki erozyonu ve alınması gereken önlemleri konu alan bir belgesel gösterimi yapıldıktan sonra, proje koordinatörü Dr. İlknur Kösoğlu tarafından projenin faaliyetleri ve proje tamamlandıktan sonra yapılması planlanan çalışmalar anlatıldı. ‘Erozyon ve Alınması Gereken Önlemler’ ile ‘İncir Yetiştiriciliğinde Hastalık ve Zararlılar’ konulu sunumların yapılması ile devam eden kapanış toplantısı programı, Araştırma İstasyonunun gezilerek tanıtılması ve üreticilere ekşilik böceği tuzaklarının dağıtılmasıyla sona erdi.