Aydın İl Özel idaresi tarafından Kuşadası’na bağlı Kirazlı’ya yapılan göletin çevresini mesire alanı yapmak için çalışma başlatan Kirazlı Muhtarlığı, ağaç dikim töreni düzenledi.
Kuşadası Belediyesi’nin de katkı sağladığı düzenlemeler çerçevesinde, gölet çevresine çam ve çınar ağaçları dikildi. Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi İlhan Aygüneş ile Cumhuriyet ve Özel Naci Akdoğan okulu öğrencilerinin katıldığı ağaç dikim töreni, şenlik havasında geçti. Şenlikte konuşan Kirazlı Muhtarı Seydi Kaya, amaçlarının vatandaşların yararlanacağı güzel bir mesire alanı yaratmak olduğunu söyledi. Meclis Üyesi İlhan Aygüneş’te Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Kirazlı mahallesine özel bir önem verdiğini belirtti.
- MESİRE ALANINA VEFA ÇEŞMESİ
Bu arada, gölet çevresinde mesire alanı olarak düzenlenen bölümde, Kirazlı’ya 1965 yılında su getirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Mahmut Çelik ile kaynak suyunun çıkarılması çalışmalarında büyük emek harcayan Nurettin Hızal ile Mehmet Sayar anısına bir yapılan vefa çeşmesinin açılışı da yapıldı. Düzenlenen mini törende Çelik, Hızal ve Sayar’ın ailelerine birer anı plaketi verildi. Mesire alanına gelecek vatandaşların yararlanacağı çeşmeyi yapan Kuşadası Belediyesi Park Bahçe çalışanı İmam Usta’ya katkısı için plaket verildi. Usta’nın, “Bu plaketi çeşmenin yapılmasında katkısı olan Belediye Başkanım, belediye çalışanı arkadaşlarım adına alıyorum” sözleri törene katılanlarca alkışlandı.