Koçarlı’da Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) çalışmaları kapsamında resim, ebru ve eskiden oynanan oyuncaklar sergisi açıldı.
Koçarlı Kaymakamı Mehmet Sülün tarafından yapılan açılışta emekli öğretmen Erkan Atalı’ya, eski oyuncaklarla ilgili çalışmalarından dolayı plaket verildi. Erkan Atalı tarafından derlenen ve yapılan, 116 parçadan oluşan oyuncaklar büyük küçük herkesin ilgisini çekti. Yönergesi Satılar Şehit Er Mustafa Aydın Ortaokulu Müdürü Mehmet Orhan tarafından hazırlanan sergide zeka ve beceri oyuncakları, topaç, su değirmeni, çıkrık, 8 kuyulu taş oyunu, beşik, tel arabası vb. birçok oyuncak vardı. Yönergede geleneksel Türk oyunlarının ve oyuncak kültürünün yeni kuşaklara aktarılması, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyun ve oyuncaklarına yönelik kültürel bir bilincin oluşması, çocukların eğlenerek bedensel ve zihinsel açıdan gelişmeleri, daha toplumsal ve doğa ile iç içe olmaları, çeşitli malzemelerle yapacakları oyuncaklarla beceri ve tasarım yeteneklerinin, sanat ve estetik algılarının geliştirilmesi amaç olarak belirtilmiş.
Koçarlı MKK Çok Programlı Lisesi Müdürü Ayhan Özel organizatörlüğünde oluşturulan sergide diğer taraftan, öğrenciler ve görsel sanatlar öğretmenlerinin yaptıkları resimler, Halilbeyli İlkokulu Öğretmenleri Fikret Kalkan ve Nazmiye Akay’ın ve öğrencilerinin yapmış oldukları tasarım ve ebru çalışmaları sergiyi gezenler tarafından beğenildi. Halkın sanata olan ilgi ve desteğini artırmak, sanat duyarlılığı oluşturmak adına yapılan sergi etkileyici bulundu.