Köşk Belediyesi ilçe merkezinde ve mahallelerinde bulunan mezarlıkları bakıma aldı. Ekipler mezarlıklarda öncelikle temizlik çalışması yaparken daha sonra çevre düzenlemesi yapacak.
Köşk Belediyesi ilçe merkezinde bulunan ve mahallelerdeki mezarlıklar için çalışma başlattı. İlk çalışmalarını Koçak ve Cumaderesi Mahallelerindeki mezarlıklardan başlayan belediye ekipleri bahar aylarında yeşeren ve artan sıcaklarla birlikte kuruyan yabani otları temizlediler. Temizlik çalışması tamamlanan mezarlıklarda daha sonra çevre düzenlemesi yapılacağı öğrenildi.
Halktan gelen talepler doğrultusunda çalışma yürttüklerini kaydeden Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, mezarlıklarda yapılan temizlik çalışmalarının aynı zamanda yaz aylarında çıkan yangınları önleme amacı da taşıdığını dile getirdi.
Mezarlıkların insanların ortak kullanım alanları arasında yer aldığını dikkat çeken Başkan Kılınç, “Özellikle mezarlık gibi kullanımı nadir alanlarda lavrasit ve uçkunların türemesine, vahşi ve zararlı hayvanların üremesine imkan sağlamakta olup vatandaşımızın sağlığını tehdit etmektedir. Bu nedenle belediye temizlik ekiplerimizi seferber ettik. İlçemizdeki tüm mezarlıklar da temizlik çalışması yapılacak. Şuanda Koçak ve Cumaderesi mahallelerimizin mezarlıklarının temizliklerini tamamladık. Önümüzdeki günlerde diğer mahalle mezarlıklarımızda da aynı çalışmayı yürüteceğiz. Yapılan temizlik çalışmalarıyla havaların ısınmasıyla çıkabilecek yangın ihtimallerine karşılık önlem de almış oluyoruz” dedi.