İzmir Alman Başkonsolosu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Türk-Alman Dostluk Günü’ne Kuşadası’ndan, Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Engellileri Koruma Derneği katıldı.
İzmir Alman Başkonsolosu tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Türk-Alman Dostluk Günü İzmir Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi bahçesinde yapıldı.İzmir Alman Başkonsolosluğu, Goethe İnstitut İzmir, İstanbul Alman Arkeoloji Enstitüsü ve İzmir Alman Okulu gibi kuruluşların tanıtımının yapıldığı etkinlikte Almanya’da kardeş şehirleri bulunan Kuşadası, Manisa, Torbalı ve Güzelbahçe Belediyeleri de yer aldı.
Kuşadası Belediyesi’ni temsilen aynı zamanda Kuşadası Engelliler Koruma Derneği Başkanı da olan Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan Güler’in katıldığı etkinlikte Kuşadası’nın Almanya’dan kardeş şehri Marl ile birçok etkinlik gerçekleştirmiş olan Kuşadası Engellileri Koruma Derneği bir el sanatları stantı açtı. Etkinlikte Kuşadası’nın tanıtımı da yapıldı. Güler, Kuşadası stantını ziyaret eden İzmir Alman Başkonsolosu Thomas Gerlach’e Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın selam ve iyi dileklerini iletirken kardeş şehir Marl ile yapılan faaliyetler hakkında bilgi sundu. Başkonsolos Gerlach, kardeş şehirlerle yapılan çalışmaların Türk-Alman dostluğunun gelişmesine büyük katkısı olduğunu ve en kısa sürede Kuşadası’nı ziyaret edeceğini söyledi.