Kuşadası Belediyesi, 2001 yılından beri yapılan çalışmalardan dolayı çevre bilinçlendirme ödülüne layık görüldü.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen “Mavi Bayrak En İyi Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri” ödülü almaya hak kazanarak plaj kategorisinde ödül alan tek belediye oldu.
Kuşadası Belediyesi, Mavi Bayrak Ödülü’nün korunmasında en önemli kriterlerden olan çevre eğitimi ve bilinçlendirme etkinlikleri alanında ödüle layık görüldü. TÜRÇEV tarafından 2001 yılından bu yana her yıl Mavi Bayrak başvuru dosyaları içerisindeki çevre eğitim etkinlikleri ek dosyasının değerlendirilmesi sonucu verilen En İyi Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü’nün bu yıl plaj kategorisinde Kuşadası Belediyesi, Sealight Otel ve Yalıçiftlik Bölgesi Otelleri’ne verilmesine karar verildi. Mavi Bayrak En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Jürisi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü üyeleri yer aldı.
Ödül, 13 Haziran’da TÜRÇEV organizasyonunda ve Yumurtalık Belediyesi ev sahipliğinde Adana Yumurtalık’ta düzenlenecek bir törenle Kuşadası Belediyesi’ne verilecek.