Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kuşadası Körfezinde Kuşadası ile Güzelçamlı arasında deneme amaçlı feribot seferlerini başlatıldı.
Kuşadası Körfezi’nde deniz taşımacılığının başlaması nedeniyle düzenlenen törenin ardından, ilk feribat seferine katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, deneme seferlerini bugün itibariyle başlattıklarını söyledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde "Denizcilik Daire Başkanlığı"nı kurduklarını açıklayan Özlem Çerçioğlu, "İnsanlarımız artık sadece karayolundan gitmek zorunda değil. Vatandaş Kuşadası’ndan Güzelçamlı’ya deniz yoluyla geze geze gidebilecek. Kuşadası’ndan deniz yolu ile giden yerli yabancı herkes Güzelçamlı’da bulunan Milli Park’a ekstra bir ücret vermeden Büyük Şehir Belediyesi’ne ait otobüslerle ulaşımı sağlanacak" dedi. Çerçioğlu, teknenin şimdilik kiralık olduğunu deneme seferlerinin ardından vatandaşların talebine göre bunu devam ettirip ettirmeyeceklerine karar vereceklerini, beğenildiği taktirde tekneyi satın alma yoluna gideceklerini kaydetti. Çerçioğlu, Deneme seferlerinin, Kuşadası’ndan sabah 08: 30, 13: 00 ve 24: 00, Güzelçamlı’dan da 07: 00,11: 00 ve 18: 00 saatlerinde yapılacağını açıkladı.
Feribotların sefere başlaması nedeniyle düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, müfettişlerden dolayı sorunları bulunduğunu ve belediyeye yönelik denetimlerin devam ettiğini halk ekmekten sonra şimdi Ege Et ile ilgili Tarım İl Müdürlüğü’nden 10 müfettişin görevlendirildiğini kaydederek, " Şikayet yapılmış müfettişler geldi. Fakat baktılar gördüler, pırıl pırıl. Tutanaklarını tutup teşekkür edip gittiler. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gelen en son müfettiş sayısı 140 idi. Artık ben saymıyorum. Fakat biri bizi gözetliyor evine döndük. Ne yapsak müfettiş geliyor. Şimdi de otobüslere müfettiş geliyormuş. Çok iyi bir kaynağımdan duydum. Konusu da otobüslerde oturduğumuz koltuklardaki süngerler yeterince kalın mı değil mi onu ölçeceklermiş. Vatandaş bizi biliyor. Bizim işimiz çalışmak engel olmasınlar yeter. Ben her zaman diyorum gelin beraber Aydın için çalışalım. Bu güzellikleri beraber yaşayalım“