Kuşadası Belediyesi tarafından, Haziran ayında yaşamını yitiren Türk edebiyatının usta isimleri Nazım Hikmet Ran, Orhan Kemal ve Ahmed Arif için anma etkinliği düzenlendi.
Erkan Yücel Sahnesi’nde düzenlenen anma etkinliğine Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı ile birlikte sanatsever Kuşadalılar katıldı. Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Oyuncuları tarafından Nazım Hikmet, Ahmed Arif ve Orhan Kemal anısına oynanan tiyatro oyunuyla başlayan etkinlik, belgesel gösterimi ve müzisyen Özgür Kama’nın verdiği müzik dinletisiyle devam etti.
Haziran Kayıpları anma etkinliğinde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Buradan Türk edebiyatının usta kalemleri Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif’in anısı önünde saygıyla eğiliyorum. 2 yıl önce Gezi direnişi esnasında hayatlarını kaybeden gençlerimizi de böyle bir etkinlikte anma gereği duyuyorum. Hepsinin anılarını yaşatmak bizim görevimiz. Böylesine güzel bir etkinliğe katkı sağlayan, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.