Kuşadası Belediye Meclisi, MHP’li meclis üyesi Hayati Atlı’nın verdiği önerge ile heyelan nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlara yapılan kira yardımının 6 ay süreyle uzatılmasına karar verdi.
Kuşadası Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hayati Atlı, heyelan mağdurlarının durumuyla ilgili bir önerge verdi. MHP’li üye Atlı’nın önergesinin ardından yapılan görüşme sonucu, Hacıfeyzullah Mahallesi Mücella Emgin Sitesi, Dergah Sitesi ve Özgün Sitesinde meydana gelen heyelan nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan mağdur kiracılara yapılan 500 TL’lik kira yardımının 6 ay süreyle uzatılmasına karar verildi.
- TRAFİK SORUNLARI İÇİN ÇALIŞMA GRUBU KURULDU
MHP’li Belediye Meclis üyesi Hayati Atlı ayrıca, heyelan mağdurlarının sorunları dışında bir önerge de şehir içinde ve çevre yolunda yaşanan trafik sorunları ve bağlantı yollarıyla ilgili verdi. MHP’li Hayati Atlı’nın önergesi üzerine, Belediye Meclis tarafından, Çevre Yolu bağlantı noktalarında yaşanan trafik ve çevre sorunları da ele alınarak konu ile ilgili olarak Meclis üyeleri Hayati Atlı, Bilgehan Algan, Muzaffer Eryiğit, Canan İnanç, Rıza Esen ve İlhan Aygüneş’ten oluşan bir çalışma grubu kurulmasına karar verildi.
- EGE MAHALLESİ’NE CAMİ
Kuşadası Belediye Meclisi’nde ayrıca halktan gelen talep üzerine Ege Mahallesi’nde bulunan belediye arazisinin hayırsever bir vatandaş tarafından cami yaptırılmak üzere Kuşadası İlçe Müftülüğü’ne tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Belediye Meclisi’nde görüşülen ve karara bağlanan bir diğer konu ise yurt içine ve yurt dışına hava yolu ile cenaze taşınması oldu. Talep edilmesi halinde yurt dışına ve Türkiye’nin uzak bölgelerine hava yolu ile cenaze taşınabilmesi için Türk Hava Yolları ile Kuşadası Belediyesi arasında protokol imzalanması yönünde Belediye Başkanı’na yetki verilmesi karara bağlandı.