Aydın’ın Kuyucak ilçesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen ‘Arap Dede’ hayrı, bu yıl 10 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti.
13. Geleneksel Arap Dede hayrına, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Nazilli ilçe başkanı İmran Acar, AK Parti Aydın milletvekili 2. sıra adayı Abdurrahman Öz, Ak Parti Aydın milletvekili 3. sıra adayı Zeynep Karahan Uslu ile Kuyucaklı vatandaşlar katıldı.
‘Arap Dede’ hayrı için yaklaşık 12 bin kişilik yemek ve 31 kazan da keşkek hazırlandığı belirtildi. ‘Arap Dede’ hayrının ilçeleri adına çok önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Hayrımız Kuyucak’ımız da geleneksel olarak yapılan Arap Dede hayrıdır. Bu hayrımızın bir özelliği de tüm Kuyucak’ımızın mahallelerinden ve ilçe merkezinden bütün vatandaşlarımızın bir araya geldiği piknik havasında yapılan, baharın müjdeleyicisi olan bu aylarda yapılan güzel bir etkinliktir. Geleneksel olarak yapılan Arap Dede hayrımızın 13.’sü yapıldı. Belediye olarak bizim ve yaklaşık 200 Kuyucaklı hayırseverin yardımlarıyla gerçekleşen hayrımıza gelen herkese çok teşekkür ediyor, hayırda bulunanların da hayrının kabul olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu halkımızın katkıları, halkımızın hayrımıza gösterdiği bu ilgi alakayı önümüzdeki yıl büyüterek, geliştirerek devam ettirmeyi sürdüreceğiz” dedi.