Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız himayesinde yürütülen Mobil Ketem Projesi hız kesmeden devam ediyor.
Sultanhisar NYSA oteli toplantı salonunda yapılan Mobil Ketem tanıtım toplantısına Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın yanı sıra Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve eşi Fatma Gülfem Ertürkmen, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’nın eşi Dr.Müjgan Sönmez Yıldırımkaya, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ayyıldız, Çanakkale şehitlerini yad ederek başladığı konuşmasında, “Ömür boyu ayakta saygı duruşuyla anılarını anmaya çalışsak, tek ayağımızın üstünde bir ömür boyu ömrümüzü saygı duruşuyla geçirsek, vatanımız için döktükleri tek bir damla kanın hakkını ödeyemeyeceğimiz aziz şehitlerimizi, başta ulu önderimiz Atatürk olmak üzere ülkemizi müdafaa eden, savaşan bütün gazilerimizi rahmetle minnetle ve ifadesiz bir şekilde gururla anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının devamında Ayyıldız, “Yaklaşık beş hafta Sultanhisar ilçesinde daha önce Aydın’ın ve Türkiye’nin hiçbir ilçesinde yapılmamış olan bir projeyi hayata geçirmeye niyetlendik. Bu toplantının asıl amacı budur. Kalın bağırsak kanseri tarama programında Sultanhisar ilçesini pilot ilçe ilan ettik” dedi.
Tarama testlerinden rahim ağzı kanseri taraması Semir testiyle yapılırken Türkiye Avrupa’ya ve dünyaya örnek olacak bir şekilde taramada bir adım atarak hep takip eden bir durumundan artık takip edilen bir duruma geldiğine dikkat çeken Ayyıldız, “Bir kadının 30 yaşında taramaları başlıyor. Rahim ağzı kanseri için bir kadının hayatı boyunca bir kez rahim ağzı kanseri taramasına ikna ettiğinizde bu kanserden ölme riskini yüzde 50 azaltıyorsunuz bir kadına, bir insana bundan güzel hediye olabilir mi? Çekinen bir kadını ikna ettiniz gel arkadaşım her gün geziyoruz, konuşuyoruz, rutin işlerimizi yapıyoruz bugünde şu kanser taramanı yaptır dediğinizde o kadının hayatını kaybetme riskini yüzde 50 azaltıyorsunuz. Bu iki dünyalık bir hayırdır” diye konuştu.