Aydın Nazilli ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri İstasyon Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında sabah saat 09.00’da İstasyon Meydanı’nda düzenlenen çelenk törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Eker, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, sporcular, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Tören Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker’in Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından Gençliğe Hitabe ile 19 Mayıs’ın önemine itafen şiirler okundu. Program sonunda ise CHP İlçe Örgütü Atatürk anıtına gül bırakma etkinliğinde bulundu.
GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ KUTLAMALARA DAMGA VURDU
Etkinlikler kapsamında ‘Gençlik Yürüyüşü’ de yapıldı. Nazilli Şehir Stadı’ndan başlayan yürüyüş, Ordu Caddesi’ne, oradan da İstasyon Meydanı’nda Atatürk Anıtına gelinmesi ile son buldu. Gençlik yürüyüşüne Kaymakam Mehmet Okur, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş vatandaşlardan büyük ilgi görürken, hep bir ağızdan Gençlik Marşı söylendi. Atatürk Anıtı önünde konuşan Kaymakam Okur, “19 Mayıs 1919 Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yaktığı, tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihi ve Türk Milletini aydınlık yarınlara kavuşturan, Cumhuriyete ulaştıran bir dönüm noktasıdır. Sevgili gençler, Büyük Devlet Adamı Atatürk ulusumuzun birlik, beraberlik içinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan ’En Büyük Eserimdir’ dediği Cumhuriyeti ’Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız’ Söylemiyle Türk Gençliğine emanet ederek sizlere duyduğu güveni, verdiği önemi göstermiştir” diye konuştu.