Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı İsabeyli Mahallesinde elektrik kontağından çıkan yangında gurbetçi 5 gölet işçisinin kaldığı ev yanarak küle döndü.
Edinilen Bilgiye göre, yangın dün akşam saat 21.30 sıralarında Nazilli’nin İsabeyli Mahallesinde meydana geldi. Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangına ilk müdahaleyi evde kalan işçiler ve mahalleliler yaptı. Yangının birden büyümesi üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri gelerek yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri yangının diğer evlere sıçramaması için yoğun çaba harcarken, yangın 2 saatte kontrol altına alınabildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında Özel bir şirkete ait olduğu öğrenilen evde, büyük maddi kayıplar yaşandı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
Defalarca söylemelerine rağmen evin elektrik tesisatının değiştirilmediğini söyleyen evde kalan işçilerden Fatih Çiftçi, yangının evdeki elektrik tesisatının eski olmasından kaynaklandığını ifade etti. Çiftçi, “Allahtan yangın anında evde değildik. İsabeyli’de yapılan gölet işçileri olarak evde Fatih Düzel, Hasan Bayram, Ahmet Yıldırım, Koray Akyol, Durmuş Ali Demir ve ben kalıyorduk. Yangın başlamadan yarım saat önce kahveye gitmiştik. Biranda evimizden dumanlar ve alevler yükseldiğini gördük. Kendi çabalarımızla söndürmek istedik ama evin içine girebilmek mümkün değildi. Elektrik sistemini değiştirin diye birçok kez söyledik. Biz buraya ekmek parası için geldik. Kimimiz Kayseri’den kimimiz Elazığ’dan buralara kadar geldi. Bize burada bir şey olsa ailemiz ne yapardı. Allahtan kimsenin canına bir şey gelmedi” diye konuştu.
Evin küle dönmesinin sebebinin İsabeyli’de itfaiye aracının olmamasına bağlayan İsabeyli Mahalle Muhtarı Birkan Çelik ve aza Filiz Gümüş, itfaiyenin yangın başladıktan 20 dakika sonra olay yerine geldiğini iddia ettiler.