Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yol ve kaldırım kenarlarında bahar aylarında uzayan yabani otların görüntü kirliliği oluşturmaması için Nazilli genelinde otların temizliğini yapıyor.
Bahar ayları ile birlikte boyları uzayarak görüntü kirliliği oluşturan yabani otların temizliği Nazilli Belediyesi tarafından yapılıyor. Özellikle işlek durumda bulunan büyük cadde ve bulvarların orta refüjleri kaldırım ve yol kenarlarındaki yabani otlar tırpanlar ve ot biçme makineleri ile biçilerek temizleniyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerde yer alan boş arsalardaki yabani otlar ve sürgünlerin yanı sıra bordür diplerinden ve kaldırım taşları arasından çıkan otlar da kazınarak temizleniyor. Belediye olarak Nazilli’nin bakımına ve çevre temizliğine özen gösterdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’nin örnek bir şehir olma yolunda ilerlediğini kaydederek, “Bahar aylarında tabiatın canlanmasıyla doğal olarak yol kenarları, orta refüjer, kaldırım kenarları ve boş arsalarda yabani otlar çıkıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Park Bahçeler Müdürlüğü personellerimizce hummalı bir çalışma başlatarak görüntü kirliliğine sebep olan bu otların temizlenmesini sağlıyoruz” dedi.
Çalışmaların mevki ayrımı gözetmeksizin yapıldığını belirten Başkan Alıcık 12 metre genişliği aşarak Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğuna dâhil olan yollarda da temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.