Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Yazar Necip Evlice’yi okurlarıyla buluştu.
Necip Evlice’nin konuşmacı olarak katıldığı panel, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti. Panele ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, akademik ve idari personelimizin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Yazar ve fikir adamı Nuri Pakdil için hazırlanan belgeselin izlenilmesi ile başlayan panelde, Pakdil telefon ile salona bağlanarak; Adnan Menderes’in özgür olmayı, bağımsız olmayı, kendine özgü olabilmeyi öğrettiğini, Menderes’in demokrasi şehidi olduğunu belirtti ve salona teşekkürlerini ileterek konuşmasına son verdi.
Nuri Pakdil’in yazınsal kariyerini ve güçlü edebi yönünü dinleyicilerle paylaşan Necip Evlice, tarihsel süreci bakımından Türkiye’nin önemini görmek zorunda olduğumuzdan bahsetti. Yurt düşmanlarını alt etmenin yolunun gençler için yazmak olduğunu vurgulayan Evlice; “Pakdil, gençliğimize çok önem verir. Çünkü geleceğimizi onlar kurar. Çok zor günlerden bugünlere geldik bu sebeple gençlerimize büyük sorumluluk düşüyor. Önemli olan gençlerin düşünce köprüleri kurmaları, birbirini yüreklendirmeleri” dedi.
Edebiyat sayesinde insanın anlaşılmaya çalışıldığını aktaran Evlice; 7 Güzel Adam’da, insanın değişik 7 halinin anlatıldığını dinleyicilerle paylaştı ve kitapların yayınlanmasının, insanlara ulaştırılmasının çok büyük bir sorumluluk gerektirdiğinin altını çizdi. Evlice; Nuri Pakdil’in vasiyetinin, öğrencilerin kültür seviyelerini yükseltmeleri ve en az bir yabancı dili çok iyi derecede öğrenmeleri olduğunu kaydetti.
Soru cevap bölümünün ardından ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Necip Evlice’ye teşekkür belgesi ve çiçek takdiminde bulundu. Evlice’nin okuyucularıyla buluşarak, kitaplarını imzalaması ile panel son buldu.