Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Aydın’da gerçekleştirdiği ön seçimden galip çıkan Metin Lütfi Baydar ile ikinci olan Hüseyin Yıldız Atatürk Kent Meydanı’nda halkın tebriklerini kabul ederek meydan gösterisi yaptı.
CHP’nin Aydın’da milletvekili adaylarını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimin galipleri belli oldu. CHP Aydın Milletvekili ve 25. Dönem CHP milletvekili aday adayı olan Metin Lütfi Baydar yapılan seçimde resmi olmayan sonuçlara göre birinci olurken ön seçimin ikinci galibi de Hüseyin Yıldız oldu. Açılan sandık sonuçlarına göre Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız’ın destekçileri Atatürk Kent Meydanı’nda bir araya gelerek zaferlerini kutladı. Baydar ve Yıldız destekçilerinin tebriklerini kabul ederken coşkulu kalabalık kazanılan zaferin tadını doyasıya yaşadı.
BİRİNCİLİĞİ KILIÇDAROĞLU’NA ARMAĞAN ETTİ
Meydan’da bir konuşma yapan ve kazanılan başarıyı tüm Aydın CHP örgütüne armağan ettiğini kaydeden Baydar, “Bu birinciliği beni dört yıl önce kontenjan adayı olarak atayan Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na armağan ediyorum. Biraz önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştum. Genel Başkanımız birinciliğimizi kutladı ve çok duygulandı ve bu başarıdan dolayı teşekkür dileklerini iletti. Biz de Genel başkanımıza Aydın’daki bu ön seçim sonuçlarını 7 Haziran’da Başbakan olmaları için Aydın’dan armağan ettiğimi belirttim. Aydın’da Türkiye’nin rekor oyunu alacağımızın da sözünü verdim” dedi.
“AYDINLI CHP’LİLER 5 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK”
Ön seçim galiplerinden olan ve yarıştan ikinci olarak çıkan Hüseyin Yıldız da meydan’da yaptığı konuşmada, “Yorucu bir yarış geçirdik. 17 ilçede yaşayan bütün Cumhuriyet Halk Partililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bir yarıştı ve yarış nihayetinde sonuçlandı. 17 aday adayı arkadaşıma teşekkür ediyorum. Yarış bugün bitmiştir ve bu anlamda aramızdaki bütün kırgınlıklara son vererek bütün sorunları bu saatten sonra bitirmeliyiz. Yarından itibaren partililerimiz ile el ele vererek Aydın’dan 5 tane milletvekili çıkarıp Genel Başkanımızı Başbakan yapmalıyız. Aydınlı CHP’lilerin 5 milletvekili çıkaracağına da inancım sonsuz. Oy verene de vermeyene de sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.