7 Haziran’da yapılacak 25. dönem genel seçimleri için Aydın’da milletvekili adaylarının belirlenmesine sayılı saatler kala partilerde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Partiler belirledikleri adaylarının isimlerini bugün saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecek.
Aydın’da AK Parti ve MHP’nin adaylarının isimleri henüz kesinleşmezken CHP’de kontenjan adayının kimin olacağı yönündeki meraklı bekleyiş sürüyor. Seçimler sonunda en fazla milletvekili adayını çıkarmak için yoğun bir çalışma dönemi geçiren partilerde, genel merkezlerin temayül yoklamaları, anketleri ve kanaat önderlerinin görüşleri doğrultusunda adaylarını belirlemesi bekleniyor.
CHP’DE ‘TEZCAN’ SESLERİ
29 Mart’ta ön seçime giderek kontenjan adayı dışında diğer 6 milletvekili adayını belirleyen Aydın CHP’de de kontenjan adayı için meraklı bekleyiş devam ediyor. Seçim kulislerinde uzun süredir CHP’de kontenjan dayının kim olacağı yönündeki konuşmalar bugün netleşecek. CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı kontenjan adayını Genel Başkan Yardımcısı ve 24. dönem Aydın milletvekili olan Bülent Tezcan olarak açıklasa da CHP Genel Merkezi tarafından resmi olarak kontenjan adayının kimin olacağı merak konusu haline geldi. Kontenjan adaylarının parti meclisinden çıkacak karara göre belirleneceğini dikkat çeken CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, “Kontenjan adayımızın büyük ihtimal Bülent Tezcan olduğunu düşünüyorum. Kontenjan adayları seçilirken parti içindeki çalışmalarının göz önünde bulundurulacağını tahmin ediyorum. Bülent Tezcan da örgüt içinden gelen birisi olarak 2011 seçimlerinde de ön seçimle listeye girmeyi başarmış milletvekilidir” dedi.
“EN AZ 4 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”
AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, partilerinde heyecanlı bekleyişin devam ettiğini ifade ederek, kamuoyunda dolaşan isimlerin ve listelerin kesin olmadığını kaydetti. Özmen, “Milletvekili adaylarımızın isimleri bugün saat 17.00 itibariyle belli olacak. Sonuç olarak önümüzdeki dönem Aydın’ı temsil edecek olan milletvekillerimizin ismi açıklanacak bu konuda heyecanlıyız. Aydın’ın hak ettiği tablonun genel merkezimiz tarafından YSK’ya verileceğine inanıyoruz. Aydın’dan en az 4 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz ve çalışmalarımızı bunun üzerine oturtuyoruz” dedi.
“AYDIN’DA BİRİNCİ PARTİYİZ”
MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak da, genel merkezde çalışmaların halen devam ettiğini işaret ederek adayların isimlerinin genel merkez tarafından YSK’ya verilmesinden sonra saat 17.00’de netlik kazanacağını dile getirdi. Akbudak, “Genel başkanımızla görüştüm ve biz de bekleyiş içindeyiz. Kamuoyu araştırmalarımız devam ediyor. Biz Aydın’da birinci partiyiz. En az 3 milletvekilini meclise göndereceğiz” diye konuştu.