Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) düzenlenen panelde sağlık teknikerlerinin istihdam sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.
ADÜ Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Atatürk Kongre Merkezi’nde “Sağlık Teknikerlerinin İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri’’ ile ilgili bir panel düzenledi. Panelde Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sevil Özcan “Sağlık Hizmetleri, Meslek Yüksekokullarının Sağlık Sektöründe Yeri ve Önemi”, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Murat Acat “Türkiye’de Sağlık İşgücü Planlaması ve Politikaları, Sağlık Teknikerleri”, Aydın Doğum Hastanesi Başhekimi Op. Dr. A. Atakan Topuz “Profesyonellik Olgusu ve Sağlık Teknikerlerinden Beklentiler”, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. H. Zafer Alkaya “Uygulama Alanlarında Sağlık Çalışanlarının Stajyer Öğrencilerden Beklentileri”, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Avcil “Sağlık Personelinde Tükenmişlik Sendromu ve Çözüm Önerileri”, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Demirtaş “Sağlık Personelinde Motivasyon”, Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. K.Ersin Sancak “Tıbbi Sekreterlerin İşe Uyum Sorunları ve Hastane Yöneticilerinin Tıbbi Sekreterden Beklentileri ” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Sağlık sektöründe ara eleman olarak nitelendirilen sağlık teknikerlerinin istihdam ve istihdam sonrası sorunları için Aydın’da en etkili merci ve kişilerden çözüm önerileri konusunda işbirliği yapmak amacıyla ilk kez gerçekleştirilen panel, ADÜ öğrencilerinin de yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Panele konuşmacı olarak katılan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Murat Acat konuşmasında, sorunların çözümü adına her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti ve ortak çalışmalarla birlikte yol alınması gerekliliğinin önemini vurguladı.
Sağlık Teknikerlerini temsilen Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 2. Sınıf Öğrencisi Yiğit Saçan’ın “Uygulama Alanlarında Karşılaşılan Sorunlar” konulu konuşması, panelistler ve öğrenci arkadaşları tarafından ilgiyle dinlendi.
ADÜ öğrencileri ve panelistlerin karşılıklı beklentileri ve karşılaştıkları sorunları konuşma imkanı buldukları panel, Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sevil Özcan’ın katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.