Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, geride kalan 7 Haziran seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada siyasilere “Seçim derdi bitti, geçim derdine bir an önce eğilin” diye seslenerek ekonomik belirsizlik ve sıkıntı yaşanmadan uzlaşı ile hükümetin bir an önce kurulmasını istedi.
Yaşı müsait olanların aynı tabloları daha önce yaşadığını ve gerilimin hiçbir zaman kimseye fayda vermediğini belirten Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, TBMM’ye giren 4 partiden ve seçilen tüm vekillerden Türkiye’nin menfaatine en uygun hükümet modelinin ortaya çıkması için yapıcı bir tutum sergilemelerini beklediklerini ifade ederek tarihten de ders alınmasını önerdi.
Gerek ekonomide gerekse geleceğe yönelik planlamalarda en büyük sıkıntılardan birinin siyasi belirsizlik olduğunu ifade eden Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Demokrasi tarihimizin en yüksek oranlarından biriyle genel seçimlere katılan Milletimiz, büyük bir olgunlukla iradesini sandıkta göstermiştir. Şimdi yoğun seçim gündemini geride bırakarak, hep birlikte ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmalıyız. Zira küresel iktisadi ortamın belirsizliklerle dolu olduğu bir durumda, içeride bize özgü ek belirsizliklerin ortaya çıkması ülkemiz için olumlu olmayacaktır. Aydın’da bile şu anda herkes hükümetin kurulmasını beklemektedir. Aydın Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu başkanı olarak binlerce esnafımızın ortak duygu ve temennisi uzlaşı içinde hükümetin kurulmasıdır” dedi.
Milletin iradesine ve sandık sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini ve bu seçimde halkın hiçbir partiye tek başına hükümet kurma yetkisi vermediğini ifade eden Çetindoğan, “Seçim bitti bundan sonraki gündemimiz ekonomi olmalı. Gerek esnaf gerekse sanayici gerek işçi gerekse memur herkes uzlaşı içinde bir an önce hükümetin kurulup güven içinde geleceğini planlamak istiyor” diye konuştu.