Efeler Belediye Meclisi, Nisan ayı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda AK Partili meclis üyelerinin verdiği şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın isminin ilçedeki bir parka verilmesi önergesi görüşülmek üzere komisyona havale edildi.
Efeler Belediyesi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Başkan Vekili Halis Günday başkanlığında gerçekleştirildi. Toplamda 32 maddenin görüşüldüğü toplantıda belediye encümen üyeleri, ihtisas komisyonları seçimi yapılarak 2014 yılı faaliyet raporu onaylandı.
Geçtiğimiz günlerde görevi başında şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın da isminin ilçedeki bir parka verilmesi de görüşüldü. AK Partili meclis üyelerimin önergesi ile gündeme gelen konu görüşülerek karar alınması için Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.
BELEDİYE ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ
Gündemin 2. Maddesinde belediye encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oy ile gerçekleştirilen seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 32 oy, AK Parti’den Tahsin Serttaş 33 oy, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Nedim Ünal 33 oy olarak belediye encümenine seçildi. 2 oy işe boş çıkması nedeniyle geçersiz sayıldı.
MECLİS İHTİSAS KOMİSYONLARI SEÇİLDİ
Parti grupları tarafından başkanlığa iletilen komisyon listelerin oylanarak kabul edildiği toplantıda komisyonlarda görev alacak isimler şu şekilde oluştu; İmar Komisyonu; Fikri Aydın, Evrim Karakoz, Regaip Sarı, Mustafa Tolan, Ahmet Ünveren, Plan ve Bütçe Komisyonu; Hakkı Gümüş, Çetin Dokuzlu, Barış Altıntaş, Yaşar Çetin, Ramazan Subaşı, Çevre ve Sağlık Komisyonu; Tuncay Olgun, Ramazan Balcı, Mehmet Vergili, Savaş Akçöltekin, Salih Kozalı, Esnaf ve Pazar Komisyonu; Çetin Dokuzlu, Mehmet Vergili, Regaip Sarı, Ethem Yeşilyurt, Nurdan Kırışman, Ulaşım ve Engelliler Komisyonu; Ufuk Güneş, Sıdıka Fahlioğlulları, Hulusi Şahinci, Ertuğrul Özdemir, Özcan Petekkaya, Kıymet Taktir Komisyonu; İsmail Türkbay, Fikri aydın, Erdal Sakallı, Afşin Burak Öztürk, Özcan Petekkaya, Hukuk Komisyonu; İsmail Türkbay, Evrim Karakoz, Erdal Sakallı, Nedim Ünal, Tahsin Serttaş, Kültür ve Spor Komisyonu; Tuncay Olgun,İ smail Türkbay, Erdal Sakallı, Yusuf Temel, Selma Üner.
2014 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
Mecliste belediye başkanının 2014 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. AK Parti ve MHP’li üyelerin yatırımların daha da artması isteğiyle çekimser oy kullandıkları toplantıda 2014 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ’IN İSMİ PARKTA YAŞATILACAK
Gündemin 31. Maddesinde Efeler ilçesinde revize edilecek ve yeni yapılacak parklara isim verilmesi görüşüldü. AK Partili Belediye Meclis Üyelerinden Mahmut Yüce, Naci Somer, Özcan Petekkaya, Ahmet Ünveren ve Salih Kozalı, geçtiğimiz günlerde görevi başında şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın isminin bir parka verilmesi ve isminin yaşatılması önergesi verildi. Meclis park isimleri ve önergenin görüşülerek karar alınması için Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale etti.
Efeler Belediye Meclisi komisyonlardan gelen maddeleri karara bağlamak için, Nisan ayı ikinci toplantısını 9 Nisan Perşembe günü saat: 18.00’da gerçekleştirecek.