Söke Belediyesinin Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapılırken gündemi ağırlıklı olarak Söke Belediyesinin 2014 yılı faaliyet raporu ve yeni dönem çalışma komisyonlarının belirlenmesi konuları oluşturdu.
Söke Belediyesinin 2014 yılı faaliyet raporunun görüşülmesinde Başkan Süleyman Toyran Meclis Başkanlığı görevini Meclis birinci Başkan Vekili İbrahim Muslu’ya bıraktı. Başkan Toyran faaliyetlerle ilgili meclis üyelerinden gelen tüm soruları yanıtladı. Yapılan görüşmelerin sonunda Söke Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Başkan Toyran, tüm meclis üyelerine teşekkür etti.
Söke Belediye Meclisi’nin 2015 yılı sonuna kadar görev yapacak ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerde komisyonlar şu isimlerden oluştu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu İsmail Yerli (CHP), Afet Er (CHP), Hüseyin Gündüz (CHP), Haldun Işıklı (Ak Parti), Ahmet Yahya Gültopu (MHP). Sağlık Komisyonu İbrahim Muslu (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Haluk Kutlay (CHP), Ayla Kuru (Ak Parti), Ahmet Polat (MHP). Kültür Sanat ve Eğitim Komisyonu Levent Tuna (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Hasan Çevik (CHP), Hasan Ergün (Ak Parti), Fatih Bozkaya (MHP). Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu: Hasan Çevik (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Hüseyin Gündüz (CHP), Abdülmüttalip Demir (Ak Parti), Mestan Yeşil (MHP). Çevre Komisyonu Haluk Kutlay (CHP), Yusuf Yaya (CHP), Hasan Çevik (CHP), Hatice Uzel Çakar (Ak Parti), Süleyman Yörük (MHP). Kadın Komisyonu Yasemin Gürsoy (CHP), Afet Er (CHP), Ahmet Karakaş (CHP), Ayla Kuru (Ak Parti), Esra Elif Bozkurt (MHP). Dış İlişkiler Komisyonu Levent Tuna (CHP), Hüsamettin Yaman (CHP), Fahri Sivrioğlu (CHP), Metin Sakalar (MHP), Abdülmüttalip Demir (Ak Parti). Gençlik ve Spor Komisyonu: Fahri Semerci (CHP), Yusuf Yaya (CHP), İbrahim Muslu (CHP), Metin Sakalar (MHP), Hasan Ergün (Ak Parti). Plan ve Bütçe Komisyonu Levent Tuna (CHP), Hüseyin Gündüz (CHP), Fahri Sivrioğlu (CHP), Esra Elif Bozkurt (MHP), Mehmet Yörük (Ak Parti). Mimari ve Estetik Komisyonu İsmail Yerli (CHP), Afet Er (CHP), Hüseyin Gündüz (CHP), Haldun Işıklı (Ak Parti), Ahmet Yahya Gültopu (MHP). Hukuk Komisyonu Levent Tuna (CHP), Hüseyin Gündüz (CHP), Abdullah Arıcı (CHP), Esra Elif Bozkurt (MHP), Hatice Uzel Çakar (Ak Parti).
Gayrimenkul Satış Komisyonu’na İsmail Yerli (CHP) ve Haldun Işıklı (Ak Parti) aday gösterildi. Yapılan oylamada Gayrimenkul Satış Komisyonu temsilciliğine İsmail Yerli (CHP) oy çokluğuyla seçildi.
Belediye Meclisi’nin 18. Maddesinde yer alan 1 yıl görev yapacak 3 kişilik encümen üyeliği seçimi yapıldı. İbrahim Muslu (CHP), Abdullah Arıcı (CHP), Fahri Semerci (CHP), Bülent Arıcı (MHP), Ahmet Yahya Gültopu (MHP) ve Kasım Üzüm (Ak Parti) aday gösterildi. Gizli oylama ile yapılan ilk seçimde oylarda eşitlik olunca, kanun gereği oylama tekrarlandı. Yapılan ikinci seçimde CHP’li meclis üyeleri İbrahim Muslu, Abdullah Arıcı, Fahri Semerci 15’er oy alırken; Bülent Arıcı (MHP), Ahmet Yahya Gültopu (MHP) ve Kasım Üzüm (Ak Parti) 16’şar oy alarak Encümen üyeleri olarak belirlendi.
“YENİ PROJELER İLK KEZ AÇIKLANDI”
İmar tadilatları ile ilgili maddelerin görüşüldüğü toplantıda ek gündem maddesi olarak gelen projeler de meclis gündeminin sürprizleri oldu. Başkan Toyran 2015 yılı içinde başlayacak birçok projesini ilk kez görücüye çıkardı. Kanun gereği yıkılması gündemde olan ve kamuoyunu meşgul eden konu olan çay üstü dükkanların yıkılması ile birlikte burada bulunan esnaflara alternatif olarak gösterilecek 55 dükkandan oluşan yeni çarşı projesi; Yenicami Mahallesi’nde 120 konut, semt parkı ve spor alanlarından oluşan toplu konut projesi; Söke-Milas Karayolu üzerinde Muradiye Kavşağından Çıraklık Eğitim Kavşağına kadar olan alanda çeşitli dallarda satış alanlarının yaratılması projesi ilk kez meclis üyeleri ve kamuoyuna sunuldu. Gerekli çalışmaların yapılması için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen proje konularında ayrı ayrı açıklamaların yapıldığı meclis toplantısında, projeler meclis üyelerince beğenildi. Başkan Toyran; bu üç projenin de Söke’ye büyük katkı ve prestij sağlayacağını söyledi.
Açık bırakılan Nisan ayı belediye meclis toplantısı önümüzdeki Çarşamba ikinci oturum için yeniden toplanacak.