Söke’nin köklü okullarından olan Hilmi Fırat Anadolu Lisesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 175 mezun verdi.
Gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Toyran başta olmak üzere davetliler, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler bulundu.
Akademik faaliyetler dışında sosyal ve kültürel anlamda da başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Okul Müdürü Erol Barut; “Mezun olan öğrencilerimizin başta temel eğitim öğretmenleri ve ailelerine teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimize inancımız tamdır. Ulu Önder Atatürk’ün ışığında, hayata büyük pencereden bakarak, irfan ordusu yaratacaklarından şüphemiz yoktur” dedi.
Mezuniyetlerin değişik duyguların bir arada yaşandığı ortamlar olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, lise yıllarındaki arkadaşlıkların unutulmadığını söyledi. Öğrencilere gelecek hayatlarından başarılar dileyen Başkan Toyran; mezun olan öğrencilerin velileri ve öğretmenlerini de kutladı.
Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi’nin 2014-2015 eğitim yılı okul birincisi Gülsüm Öztürk’e belgesi Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tarafından takdim edildi. Gülsüm Öztürk okul yaş kütüğüne mezuniyet plaketini çaktı, okul ikincisi Perihan Gün ve okul üçüncüsü Nur Nehir Talimci ile mezuniyet pastasını kesti.
Öğrenciler belgelerinin dağıtılmasının ardından, geleneksel kep fırlatma töreni yapıldı.