Aydın’ın Söke ilçesinde uzun süre jandarma tarafından kullanılan bina yıkıldı.
40 yılı aşkın bir süre Söke’ye hizmet veren eski Jandarma binası, Jandarma’nın yeni binasına taşınması sonrasında atıl olarak kalmıştı. İlçenin Hükmet Konağı yanında, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan atıl Jandarma binasının yıkımı gerçekleştirildi. Birkaç yıl önce Aydın Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı düzenleme projesi kapsamında yıkılması gündeme gelen, ancak o dönemde yıkım maliyetlerinin fazla olduğu gerekçesiyle yıkımı ertelenen jandarma binası Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın çalışmaları sonrasında yıkıldı.
Jandarma binasının yıkımı ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Mal Müdürlüğüyle gerekli girişimlerin başlatılması ve prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından bina belediye tarafından hiçbir bedel ödenmeksizin yıkıldı. Yıkımın gerçekleşmesinin ardından ortaya çıkacak alan yapılacak peyzaj düzenlemesiyle Cumhuriyet Meydanı’na kazandırılacak.
Söke Belediyesi ekiplerince başlatılan yıkım çalışmalarını yakından takip eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Jandarma binasının yıkılması uzun süredir ilçemizin gündemindeydi. Yaptığımız çalışmayla olumsu sonuç aldık ve yıkımı gerçekleştiriyoruz. İlçemizin kalbi diyebileceğimiz merkez noktası Cumhuriyet Meydanı atıl binadan kurtuluyor. Sökemize hayırlı olsun” dedi.