Kuşadası eski Belediye Başkanı M. Lütfi Suyolcu, ölümünün 20. yılında İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle anıldı.
Merhum M. Lüfti Suyolcu için ölüm yıldönümünde Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliğine Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Suyolcu’nun eşi Hülya Suyolcu, kızı Çiğdem ve oğlu Çağrı ile ile birlikte CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan, siyasiler, turizmciler, Suyolcu’nun sevenleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
1977-1980 ve 1989-1994 yılları arasında iki dönem Kuşadası Belediye Başkanlığı yapan M. Lütfi Suyolcu, 16 Mayıs 1995 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Suyolcu anma etkinliğinin başlangıcında açılış konuşması yapan merhum LütfiSuyolcu’nun kızı Çiğdem Suyolcu, “Ben babamla 18 yıl geçirdim çok güzel bir 18 yıldı. Maalesef ki artık onsuz geçirdiğim yıllar onunla geçen yıllardan daha uzun. Ben sorunsuz büyüdüm, mutlu bir çocukluk yaşadım, bu sayede kendine güvenen biri haline geldim, bunu babama borçluyum” dedi. Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise “Lütfi Suyolcu benim ağabeyim ve çok samimi dostumdu. O belediye başkanlığı yaptığı yıllarda ben çok fazla burada kalamadım. üniversite ve Suudi Arabistan yıllarım oldu. Ama döner dönmez onunla birlikte ODTÜ’lüler adıyla resmi bir kulüp oluşturduk, 4 ODTÜ öğrencisine burs verdik. Lütfi ağabey mert bir adamdı, samimi bir adamdı, sözünde dururdu. Biraz inatçı bir adamdı, fakat yüreği çok büyüktü. Yokluğunun 20. yılında kendisini özlemle anıyorum” dedi.
Anma etkinliğinin son bölümünde katılımcılar söz alarak Suyolcu ile yaşadıkları anıları anlattı. Suyolcu’nun yer aldığı video gösterisi ile duygu dolu anlar yaşadılar.
- ALTUNGÜN MESAJ YAYINLADI
Bu arada, eski Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de Suyolcu’nun öldürülüşünün 20. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Hunharca bir cinayete kurban giden ve rant uğruna katledilen Suyolcu’yu “Öğretmenim“ olarak niteleyen Altungün, O’nu rahmetle andıklarını belirterek, “Kuşadası ve Kuşadalılar için büyük anlam ifade ediyordu. O, benim aynı zamanda siyasette yol göstericim, öğretmenimdi. Onu unutmamız, unutturmamız mümkün değil. Kentimizde ve yüreklerimizde derin izler bırakan başkanımız bizlere örnek olmaya devam ediyor, edecek” dedi.