Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesi rögarında bulunan ceninlerle ilgili kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmadığını belirtti.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesi rögarında bulunan ceninler kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor. Ceninlerin resmi yollardan yapılan kürtaj mı yoksa gayri resmi bir kürtaj mı olduğu konusunda kamuoyu hala tatmin olmuş değil. Hastane rögarında bulunan ceninler dışında, pis su atığına kapılıp giden başka ceninlerin olup olmadığı merak ediliyor.
Konuyla ilgili Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamanın tatmin edici olmadığını, bulunan ceninlerle ilgili ciddi soruşturma ve araştırma yapılması gerektiğini belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, “Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne gittim. Ceninle ilgili konuyu sordum net ve tatmin edici bir cevap veremediler. Kürtaj değil de ihmal yönünde olabilir. Ama bu ciddi bir olay. Ciddi şekilde araştırılmalı ve soruşturmalı. Kurumun ve çalışanların ihmal var. Burada bir ihmal var. Bunun üzerine gidilmiyor. Çok ciddi bir olay. Bunu başhekimliğin ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün çok ciddi araştırması ve tatmin edici açıklaması lazım. Bu tesadüfen olmuş bir olay değil. Yapılan açıklama tatmin edici değil. Bu ceninler sokakta bulunacak şeyler değil. Yeterli ve tatmin edici bir açıklama yapılmalı. Hastane bahçesi rögarında bulunuyor. Mutlaka hastane ile ilişkisi var. Resmi makamlar bu işin aslını biliyorlardır. Bilmemeleri mümkün değil. 10 haftaya kadar kürtaj izni var. Bu normal kürtaj olabilecek bir durum değil. Mutlaka ameliyathanede olan bir şey. Ameliyathanede bu materyelin uygun şekilde defin edilmesi lazım veya tıbbı atık olarak değerlendirilmesi lazım. Bunda sağlık kurumunun ciddi ihmali var. Bu durumun izah edilmesi lazım. Bu olmaması gereken bir şey. İhmal var açık. Bir de denetim ve kontrollerde ihmal var. Bu konuyla ilgili tatminkar bir açıklama yapılmalı, sağlık çalışanları ve kamu oyu aydınlatılmalı. Çünkü sağlık kurumlarına insanlar güvenerek gidiyorlar. Bu şekilde de ceninlerin rögara atılması izah edilebilir bir durum değil. Bu vicdani, dini ve insani olarak uygun değil. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Ciddi ihmal var. Burada ciddi takipsizlik var” dedi.
“KÜRTAJ YAPMA ŞANSLARI YOK”
Kürtajın 10 haftalığa kadar izin verildiğini belirten Aydın, “Ceninlerin durumu kürtajı değil, ameliyatı gösteriyor. Kürtaj yapma şansları yok. Bu ceninlerin defnedilmesi veya naklinde bir ihmal var. Bu olayların üzerine gidilmiyor olabilir. Burası Türkiye. Her şey olabilir” dedi.
Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, “02 Mart 2015 tarihi sabah saat 09.00 sularında hastane rögar temizliği sırasında hastanenin temizlik görevlisi tarafından 3-4 aylık cesamette cenin bulunduğu ve hastane idaresine haber verdiği idarenin de durumu savcılığa bildirdiği görülmüştür. Hastanemizde yapılmakta olan tıbbı gebelik sonlandırma işlemleri sonrası gebelik materyalleri, ilgili yönetmelik doğrultusunda belediyeye teslim edilmektedir. Bu tarih ve yaklaşık bir ay önce meydana gelen mezkûr olayla ilgili olarak hastanemizin ve çalışanlarının herhangi kusur ve ihmallerinin olmadığı yapılan araştırmalar sonucunda anlaşılmış olup konunun aydınlatılması için adli sürecin sonuçlanması beklenmektedir” denilmişti.