Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu kapsamında TOBB ikiz kulelerin bahçesinde 81 ilin tanıtımının yapıldığı stantlarda Aydın ili tek stant altında buluştu.
TOBB 71. Mali Genel Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve TOBB’ne bağlı 365 Oda ve Borsanın delegelerinin katılımıyla 01-02 Mayıs 2015 tarihlerinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin 81 ilinden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleştirilen mali genel kurula, Aydın Ticaret Odası’nı temsilen Meclis Başkanı ve TOBB Genel Kurul Delegesi A. Sefa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken, TOBB Genel Kurul Delegeleri M.Fatih Erkul, Belgin Çekmen, Uğur Alkanlı, İ. Mutlu Yüksel, Gökhan Pehlivan, Yüksel Yolçi ve Ayhan Atakul katıldı.
AYDIN İLİ ODA VE BORSALARI TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
TOBB ikiz kulelerin bahçesinde 81 ilin tanıtımının yapıldığı stantlarda Aydın ili tek stant altında buluştu. Aydın il ve ilçelerinde faaliyet gösteren 8 oda ve borsalarının ortak açtığı stant büyük ilgi gördü. Aydın’ın incir, zeytin, zeytinyağı, kabak tatlısı, incir reçeli ve kestane şekerinden oluşan yöresel ürünlerinin dağıtımının yapıldığı Aydın Standını ziyaret eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın oda ve borsaların tek stant altında buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Aydın standında, TOBB delegeleri ve diğer oda ve borsa başkanlarını da ağırlayan Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken, “Aydın Ticaret Odası’nca Türk Patent Enstitüsüne tescil ettirilen incir artık tüm Türkiye’de Aydın İnciri olarak anılıyor, Odamızın girişimleri sonucunda Avrupa Birliği patenti ile ilgili sürecin sonuna gelinmiştir. 2015 yılı içerisinde Aydın incirimiz Avrupa Birliği’nde tescilli ilk işlenmemiş ürün olacaktır. Bu bizim için gurur kaynağı, ihracatçılarımız için önemli bir prestijdir” dedi.
TOBB BÜNYESİNDE 10, 20, 30 VE 40 YILINI DOLDURAN DELEGELERE PLAKETLERİ VERİLDİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu sebebiyle, Anıtkabir ziyareti sonrasında, TOBB bünyesinde 10,20, 30 ve 40 yılını dolduranlara Hizmet Şeref Belgesi verildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Toplam 159 TOBB delegesinin hizmet şeref belgesi ve plaketlerinin dağıtıldığı törende Aydın Ticaret Borsa’sı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, 10 yılını dolduran üyeler arasında yerini aldı.
HİSARCIKLIOĞLU, ÜLKE EKONOMİSİNİ DEĞERLENDİRDİ
Çanakkale Zaferinin 100.yılı temasıyla gerçekleştirilen 71. Mali Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “2015 küresel ekonomide sürprizlerle dolu bir yıl olacak. Özellikle Avrupa ekonomisinde canlanma devam ederse bu bizi olumlu etkileyecek. Dünyada bir toparlanma var ama yetersiz. Sürprizlere hazır olup, risklerden uzak durmakta fayda var. Yılın ikinci yarısında hem seçim döneminin geride kalması hem de Avrupa’nın canlanmasıyla iç piyasa ve ihracatın daha olumlu seyretmesini ve büyümenin hızlanmasını umuyorum. Özetle 2015 düşe kalka yol alacağımız bir yıl olacak” dedi.