Türk Kültürü’nde önemli bir yeri olan, geçmişte gelinlik çeyizlerinin olmazsa olmazı kanaviçe Türk Kadınlar Birliği Söke Şubesi tarafından açılan kurs ve sergiyle yaşatıldı.
El işleri için kullanılan seyrek dokunmuş keten bezi ve onun üzerine yapılmış olan işlemelerin adı olan Kanaviçe kursu Türk Kadınlar Birliği Söke Şubesi tarafından açıldı. 15 kişinin katılımıyla gerçekleşen kursta gönüllü eğitmenliği Aynur Başçetin yaptı. Kursun sonunda ortaya çıkan kanaviçe eserler Söke Belediyesi Bedesten Sanat Galerisi’nde sergilendi.
Serginin açılışına Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri Levent Tuna ve Yasemin Gürsoy, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Yeniusta başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
Kanaviçe kültürünü yaşatmak üzere böylesi bir kursu düzenlediklerini belirten Türk Kadınlar Birliği Söke Şube Başkanı Şeyda Azbazdar; “Söke’de ilk kez böyle bir kursu derneğimiz olarak düzenlemekten ve sergisini açıyor olmaktan çok mutluyum. Heyecanımızı paylaşan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. Etkinliklerin yoğun olduğu bir dönemde, çok farklı ve güzel sergilerin açıldığını ifade eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; sergiye emek veren herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kurdele kesilirken, sergide yer alan kanaviçe eserler beğeni topladı. Sergide kursiyerlere belgeleri Türk Kadınlar Birliği Söke Şube Başkanı Şeyda Azbazdar, eğitmen Aynur Başçetin’e ise Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tarafından verildi.