Aydın’da da devam eden FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında 2. Dalga operasyonlarda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilenlerden 4 kişi tutuklandı. Bugün adliyeye sevk edilen 48 kişiden 3 kişi savcılık soruşturması ile serbest kalırken ilk etapta mahkemeye sevk edilen 20 kişiden 4 kişi tutuklanıp 16 kişi serbest bırakıldı. 25 kişinin sorgusu devam ediyor. Tutuklananların üzerinden darbe sembolü ve örgütün şifresi olarak bilinen 1 dolar çıkanların tutuklandığı öğrenildi.
Mahkemeye sevk edilen 45 kişinin gruplar halinde ifadeleri alınırken ilk grupta hakim karşısına çıkan 20 kişiden üzerinde 1 dolar çıkan 4 kişi tutuklandı. İlhan A., Ahmet T., İsmail E., ve Şaban K. tutuklanırken Milletvekili Mehmet Erdem’in kardeşi Ömer Erdem’in de ararında bulunduğu 16 kişi serbest bırakıldı. Yurt dışına çıkış yasağı ile serbet bırakılan Ömer Erdem, adliye çıkışında “Adıma sahte evraklar düzenlenip bir takım dernekler bizi üye göstermişler. Biz her Türk yargısına güveniyoruz, güvenimiz tam. Canımız bu vatana feda olsun” diye konuştu.
İlk gruptan; Şerafettin Bingöl, Ömer Erdem, Nuri Aktakka, Mustafa Yapar, Kamuran Turan, İbrahim Engin Akkuş, Cihan Tosun’un yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken, Çetin Dokuzlu, Ali Dut, Mehmet Ekiz, Ömer Küçükgüldal, Haluk Ancın, Fatih Tonkul, Buhari Kaçar, Bülent Karslı ve Salih Gülşen haftada bir imza atmak şartı ile serbest kaldı.
Mahkemeye sevk edilen gruptan 4 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı ve 25 kişinin sorgusu halen devam ediyor. Adliye önünde de sorgusu sürenlerin bekleyişi sürüyor.