Türkiye’nin en verimli topraklarının bulunduğu Aydın’da bir ara istirahate ayrılan arazi taşıtları yeniden sanayiye getirilip kullanılmaya başlandı. Yeni üretilen son model arazi araçların eski tadı vermediğini belirten Aydın sanayisinin Otogaz Ustalarından Sadettin Özdemir, “Eski jeepler kullananları daha çok keyif veriyor” dedi.
Türkiye’de 1952 yılından sonra piyasaya çıkan ve 1950-60 ve 70 yılından sonra makam otosu ve arazi taşıtı olarak kullanılan jeepler, 1985 yıllarından sonra Aydın dağlarında çiftçilere hizmet vermeye başladı. 2000’li yıllardan sonra yeni nesil araçların üretilmesi ile birlikte bir ara istirahata ayrılan eski jeepler, şimdi hem tarıma hem de Aydın’da turizme hizmet vermeye başladı.
Eski model araçların sağlamlık ve dayanıklılığının çok daha iyi olduğunu ve özellikle jeeplerin ayrı bir havası olduğunu belirten Aydın Azim Otogaz ustalarından Sadettin Özdemir, “Gerek turistler gerekse çiftçiler son model araçların yerine bu araçları daha çok seviyor. Biz de bu araçların daha tasarruflu kullanılmasını sağlamak için otogaz sistemi takıyoruz. Kullananlar oldukça memnun kalıyor” dedi.